METEO|Temperaturi normale de Florii și de Paște

140

Regimul termic va fi unul schimbător în următoarele două săptămâni, iar pentru zilele de Florii și de Paște există semnalul unor temperaturi normale pentru această perioadă, cu maxime de 20 de grade Celsius, a declarat, luni, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, Florinela Georgescu.

IN TARA
“De Paște, avem o primă estimare a prognozei, deși este la finalul perioadei de două săptămâni a prognozei pe care o emitem azi (luni, 7 aprilie — n.r.). Există semnalul ca până în Florii să mai avem variații de temperatură, adică va fi o săptămână cu vreme foarte schimbătoare. După jumătatea acestei săptămâni, va urma o nouă perioadă de răcire a vremii. Sperăm, însă, ca în ziua de Florii vremea să fie în normalul perioadei din punct de vedere termic, ceea ce înseamnă că posibil pe sudul și, poate, și pe vestul țării, să avem temperaturi de 20 de grade. Pentru săptămâna următoare și posibil pentru ziua de Paște, sperăm într-o vreme ceva mai stabilă, deși nu sunt excluse episoadele de precipitații. Există semnalul ca, în ziua de Paște, să fie cel puțin din punct de vedere termic asemănări cu ziua de Florii, așa cum spune și tradiția. O estimare exactă a temperaturilor de Florii va fi dată după ziua de joi. Acum semnalul este unul al unei vremi destul de normale din punct de vedere termic pe jumătatea de sud a țării’, a menționat Georgescu.

IN OLTENIA
Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, fiind caracterizată de încălziri şi răciri succesive. În cele mai răcoroase zile, cele de 10, 15 şi 16 aprilie, media temperaturilor maxime va fi de 14…15 grade, iar a celor nocturne de 3…4 grade. În schimb, pe 8 aprilie şi din nou pe 12, 13 şi 14 aprilie, în regiune va fi cald pentru această perioadă, cu maxime termice diurne, în medie, de 19…20 de grade şi medii termice nocturne în jurul a 7 grade. Între 15 şi 21 aprilie se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 15…17 grade şi minime de 4…6 grade.
Ploile vor fi posibile zilnic, iar în intervalele 9-11 aprilie şi 13-17 aprilie pot fi pe arii mai extinse precum şi moderate din punct de vedere cantitativ. Sursa: AGERPRES, ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here