METEO | Prognoza meteo până pe 4 mai

265

Ploile vor reveni în aproape toate regiunile ţării, până la sfârşitul lunii aprilie, în unele zone s-ar putea cumula cantităţi de apă mai însemnate, iar până în 4 mai se vor înregistra, în medie, temperaturi de 18-20 de grade, potrivit prognozei realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

OLTENIA
În Oltenia, atât temperaturile din timpul zilei, cât şi mediile termice nocturne nu vor avea variaţii importante pe parcursul celor două săptâmâni de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor scădea uşor, de la o medie de 21 – 22 de grade în primele trei zile, spre aproximativ 18 grade în intervalul 24 – 29 aprilie, pentru ca, începând din 30 aprilie şi până în data de 4 mai, să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 8 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză.

Ploi pe arii mai extinse şi izolat mai însemnate cantitativ s-ar putea înregistra în intervalul 23 – 30 aprilie. În rest, ploile se vor semnala sporadic şi vor fi slabe cantitativ.

LA MUNTE
La munte, în primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu temperaturi maxime, în medie, de 12 – 14 grade şi minime ce vor urca de la o valoare medie de 2 – 3 grade până spre 5 – 6 grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variaţii termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 şi 12 grade, iar noaptea între 2 şi 4 grade, în medie.

În cele două săptămâni, la munte sunt aşteptate ploi, iar în zilele de 24, 25 şi 28 aprilie s-ar putea cumula cantităţi de apă mai însemnate.
Sursa: Mediafax, ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here