METEO: Cum va fi vremea până pe 18 mai

287

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 5 – 18 mai, pentru toate regiunile din ţară.

OLTENIA
În primele două zile, regimul termic se va situa sub cel normal specific primei decade a lunii mai, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată până în data de 10 mai, când media regională a maximelor va tinde spre 22…23 de grade, iar media minimelor va fi de 10…12 grade. În a doua săptămână a intervalului, temperatura nu va avea variaţii semnificative de la o zi la alta, astfel că mediile maximelor vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade, în timp ce minimele vor fi în medie de 11… 12 grade.
În cursul zilei de 5 mai, temporar va ploua, iar cantităţile de apă mai pot fi însemnate. În intervalul 6…10 mai doar izolat şi trecător mai sunt posibile ploi de scurtă durată. După data de 11 mai probabilitatea pentru ploi locale sub formă de aversă va creşte şi, mai ales în zonele de deal, cantităţile de apă pot fi însemnate.

LA MUNTE
Vremea va fi răcoroasă în primele două zile ale intervalului, cu o medie a maximelor de 6…8 grade şi minime ce vor avea o medie de 0 grade, chiar uşor negativă marţi dimineaţa, când va fi de -2 grade. Ulterior, temperatura va creşte, astfel încât pe 10 mai se va ajunge la media temperaturilor maxime de 12 grade şi cea a temperaturilor minime de 5 grade. Între 11 şi 13 mai, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, valorile diurne vor marca o scădere de 2…3 grade, iar pe timpul nopţilor se va înregistra o medie a minimelor de 5…6 grade.
În data de 5 mai va mai ploua, iar în Carpaţii Meridionali şi Munţii Banatului izolat se mai pot cumula cantităţi de apă însemnate. În intervalul 6…8 mai vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar ulterior instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Cantităţi de apă însemnate sunt posibile în special în zilele de 11 şi 12 mai şi după data de 14 mai.
Sursa: ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here