Meşteri gorjeni la Festivalul “Cocoşul de Hurez”

367

Nu mai puţin de 100 de meşteri populari, din care 58 de olari înscrişi în concurs, s-au aflat week-end-ul trecut la Horezu, la Festivalul “Cocoşul de Hurez”, eveniment ajuns la cea de a 46-a ediţie. Aceasta este printre ultimele ediţii care are loc pe platoul stejarilor seculari din Horezu. Începând din anii următori, primarul ales din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a luat decizia ca târgul să se desfăşoare pe platoul Olari din zona străzii tematice unde îşi au activitatea un număr de 20 de meşteri ceramişti.
La această ediţie, pe platoul stejarilor seculari s-au adunat meşteri ceramişti din cele trei centre din Vâlcea – Horezu, Lungeşti, Vlădeşti, dar şi meşteri din Gorj, Vrancea, Harghita, Suceava şi Mehedinți. Alături de ceramişti, au mai fost prezenţi şi alţi creatori populari care au venit la Horezu cu sculpturi în lemn, covoare ţesute manual, costume populare şi obiecte din sticlă.
Festivalul ceramiştilor “Cocoşul de Hurez” este cel mai cunoscut târg de acest gen din România, devenind în urmă cu cinci ani un festival internaţional. Acesta adună anual în capitala ceramicii din România, oraşul olarilor, Horezu, aproximativ 100 de meşteri din întreaga ţară, dar şi din alte state europene.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here