Messi vs. Ronaldo. Cine are mai multe trofee?

819

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi sunt considerați a fi cei mai buni jucători de fotbal din istorie. Mereu a existat o bătălie între cei doi pentru titlul de cel mai bun jucător din istorie și mulți fani ai sportului rege și amatori de ponturi pariuri fotbal au mizat tot timpul doar pe unul dintre ei.

Lionel Andres Messi

Lionel Andres Messi s-a născut pe 24 iunie 1987 în Rosario, Argentina. Messi este un fotbalist argentinian, spaniol și italian care joacă pe pozițiile de atacant sau mijlocaș. Messi și-a început cariera în fotbal încă de la o vârstă fragedă și a fost foarte repede observat de Barcelona.
În 2000, Barcelona s-a oferit să-i plătească tratamentul pentru deficiența hormonului de creștere, acum acesta măsurând 1.69 cm. În sezonul 2004-2005, Messi și-a făcut debutul în La Liga și a intrat în istorie ca fiind cel mai tânăr jucător care a jucat și a marcat un gol în campionatul spaniei. În același sezon, Barcelona a câștigat titlul. Sezonul care l-a scos la suprafață pe Messi a fost 2006-2007, atunci când a devenit titular, a marcat un hat-trick în El Clasico și a terminat cu 14 goluri marcate în 26 de meciuri din campionat.
Messi a înregistrat cel mai de succes sezon în 2008-2009. Messi a marcat 38 goluri în acel sezon și a avut o contribuție foarte mare la câștigarea a 3 trofee pentru Barcelona și anume Champions League, Cupa Spaniei și La Liga.

Messi – Balonul de Aur

În anii 2009, 2010 și 2011 Messi a primit Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului și a reușit să îi egaleze performanța lui Michel Platini care era până atunci singurul jucător ce reușise să câștige consecutiv 3 baloane de aur. În 2012 a reușit să depășească acest record câștigând din nou Balonul de Aur, iar în 2015 a reușit să îl obțină pe al patrulea.

În 2019 Lionel Messi a reușit să mai obțină încă un Balon de Aur ajungând jucătorul cu cele mai multe baloane de aur din lume. Messi a părăsit Barcelona în 2021, iar acum joacă pentru PSG. De asemenea, Messi a câștigat de 6 ori trofeul FIFA World Player of the Year, 10 titluri de ligă, 4 titluri Champions League și 3 Cupe ale lumii.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo este rivalul lui Messi și îi ține piept fără dar și poate. Ronaldo s-a născut în Portugalia pe 5 februarie 1985. Ronaldo a câștigat de 3 ori Premier League, La Liga, Cupa Angliei, de 2 ori Fotball League Cup și Copas del Rey, de 5 ori Champions League, o Supercupa Europei și de 3 ori Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA.
Ronaldo a avut primul meci în 2003 alături de echipa națională a Portugaliei, meci în care a câștigat cu 1-0 împotriva Kazahstanului. Ronaldo a făcut parte din clubul Real Madrid o parte bună din cariera sa unde a devenit cel mai bun marcator al Real Madrid. A jucat alături de Juventus în sezonul 2018-2019, iar în prezent activează alături de Manchester United. În prezent, cei doi fotbaliști sunt cotați ca fiind la egalitate de specialiști, însă părerile fanilor sunt subiective.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here