Meseria viitorului. Stagiu de practică plătit pentru zeci de ucenici

1572

Programul Ucenic Electrician, înfiinţat de operatorul Distribuţie Oltenia în judeţele Argeş, Dolj, Gorj şi Teleorman, şi dezvoltat începând cu anul şcolar 2019-2020 şi în judeţul Mehedinţi, prezintă primele rezultate. Pentru prima generaţie de ucenici absolvenţi, Distribuţie Oltenia şi partenerii săi vor asigura, în premieră, un program de internship plătit, cu o durată de şase luni.

Electrician junior este astfel o nouă etapă plătită de formare pentru meseria viitorului, anunţă compania. 24 de ucenici electricieni din cei 33 de elevi absolvenţi ai clasei a XI-a vor fi selectaţi pentru o nouă experienţă de învăţare în calitate de tineri interni în cadrul Distribuţie Oltenia sau al partenerilor acesteia.
În cadrul internship-ului, care va avea loc în perioada 2 septembrie 2019 – 28 februarie 2020, ucenicii electricieni, atunci electricieni juniori, vor putea să cunoască societatea mai bine, făcând parte oficial din echipa Distribuţie Oltenia, şi să aprofundeze cunoştinţele teoretice învăţate la şcoală. Ei vor fi astfel în contact direct cu activitatea operatorului de distribuţie, învăţând de la cei mai experimentaţi specialişti şi luând parte la o serie de activităţi interactive, precum oportunităţile de voluntariat sau cursurile de dezvoltare personală, parte din ele deja cunoscute lor încă din cei trei ani de studiu.
„La încheierea perioadei de internship, electricienii junior se vor afla cu un pas mai aproape de a face parte din echipa Distribuţie Oltenia”, anunţă compania.
Luna trecută, candidaţii interesaţi de această meserie au avut posibilitatea să opteze pentru secţia cu profil electric, susţinută de proiectul Ucenic electrician la unul din liceele partenere din proiect, între care şi Liceul Energetic Târgu-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here