Mesajul deputatului Elvira Șarapatin, de Ziua Unirii!

283

În fiecare an, pe 24 Ianuarie, onorez și eu cu recunoștință unitatea de cuget și simțire, spiritul național, devotamentul angajat în slujba constituirii și consolidării unui stat puternic, recunoscut pe plan internațional, principii care au făcut posibilă Unirea Principatelor Române prin dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza în Moldova și în Țara Românească. Niciun român cu dragoste de țară nu poate igonora că, la această dată, în 1859, s-au pus bazele statului unitar român modern, aceasta fiind de fapt victoria națiunii române, piatra de temelie a statului național român care a și deschis calea către înfăptuirea celorlalte mari deziderate naționale: independența, Marea Unire și, chiar, aderarea la Uniunea Europeană.

    Principiul de unire care a adunat românii împreună, în urmă cu 159 de ani, este la fel de important și acum, de asta îmi doresc ca unirea de astăzi să ne adune iarăși pe toți sub același stindard, acela de a construi o Românie Mare.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

 

                                                      Deputat, Elvira Șarapatin

1 COMENTARIU

  1. Asa si ? Mai bine onoreaza matale mamaie prezenta in Camera Deputatilor si mai fa macar o data pe an cate un proiect de lege pentru gorjeni. Ca de aia ne mananci banii prin Bucuresti . Bani multi , prea multi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here