Mergea şi Tecău, încrezători înainte de jocul cu spaniolii

197

Echipa de Cupa Davis a României şi-a propus să producă surpriza în meciul cu Spania. Potrivit specialiştilor, punctul forte al “tricolorilor” în confruntarea cu ibericii este perechea formată din gorjeanul Florin Mergea şi Horia Tecău.
Spaniolii, pregătiţi de fosta mare jucătoare Conchita Martinez, au venit la Cluj fără Rafael Nadal (locul 4 ATP) şi David Ferrer (locul 13 ATP), dar cu o echipă redutabilă de dublu formată din fraţii Feliciano şi Marc Lopez, câştigători în acest an ai Grand Slam-ului de la Roland Garros. “Avem jucători de valoare, nu depindem doar de unul sau altul, avem de unde alege şi avem încredere în abilităţile noastre pentru meciul cu România. Încercăm să uităm de presiune şi să jucăm aşa cum ştim, fiecare jucător să dea maximul”, a menţionat Conchita Martinez.
În schimb, antrenorul României, Andrei Pavel, a declarat că aportul publicului repezintă un mare plus pentru România: “Aşteptăm 7.000 de oameni să ne susţină de la prima minge. Am fost primiţi cu o căldură mare, condiţii sunt foarte bune, deci acomodarea a fost foarte rapidă. Terenul este exact cum l-am vrut, sperăm să obţinem cele 3 puncte. Pe spanioli îi cunoaştem foarte bine. Pe Feliciano îl ştiu, chiar am jucat cu el, pe Bautista la fel îl cunoaştem. Florin şi Horia îi cunosc pe cei de la dublu, deci avem toate informaţiile”.
De altfel, Florin Mergea a declarat că partida cu Spania este şi un test înainte de Olimpiada de la Rio: “Aştept demult un astfel de meci. Nu am jucat niciodată într-o astfel de sală. Plecăm de la egal la egal, am pus deja multe lucruri la punct, mai ales pentru Jocurile Olimpice. Suntem favoriţii numărul 4 la Olimpiadă, dar cred că putem aduce chiar o medalie de aur de la Rio. E cea mai importantă perioadă din an pentru noi. Sper să profităm de aceste 2-3 săptămâni”.
“Nu simt o presiune în plus. E de partea lor pentru că ar fi un eşec enorm să piardă în România. Ei au echipa care se poate bate oricând pentru câștigarea Cupei Davis. Cei doi Lopez au câştigat la Dubai, Florin a jucat împotriva lor. Chiar avem o dorinţă mare de a câştiga şi ne dorim să reintrăm în zona victoriilor cu acest meci”, a declarat Horia Tecău.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here