Mergea a răbufnit după eşecul României: “Am merita mai multe aprecieri”

284

Tensimenul gorjean, Florin Mergea, a fost foarte dezamăgit după înfrângerea suferită de România în Cupa Davis. Nu eşecul a fost însă cauza principală a supărării lui Mergea, ci mai degrabă lipsa de susţinere oferită chiar de statul român. După ce a obţinut alături de Horia Tecău singura victorie a României din cele 5 meciuri cu spaniolii, Florin a fost nevoit să joace şi “simplu” după o accidentare suferită de Marius Copil.
Sportivul în vârstă de 30 de ani a declarat la finalul partidei pierdute în faţa lui Roberto Bautista că tenismenii români sunt nedreptăţiti: „În meciul cu Spania am demonstrat în multe momente că se poate, pentru că nu ne putem compara cu ei din punct de vedere al clasamentului. Acum, cum zicea Hagi, să vedem ce se întâmplă după generaţia noastră. E dureros că suntem criticaţi peste tot, că pierdem pe nu ştiu unde, pentru că rezultatele noastre sunt obţinute prin munca noastră. Statul român nu a făcut absolut nimic pentru tenis până acum şi în următorii 10 ani nu vine nimeni din spate”.
Mergea a sugerat că el şi Horia Tecău şi-au depăşit condiţia: “Am merita mai multe aprecieri decât avem în momentul de faţă. E dureros că joci sub culorile României şi lumea nu te apreciază aşa cum ar trebui să o facă. E foarte greu, ca jucători din România, dar avem finale la Turneul Campionilor, finale şi titlu la Wimbledon, rezultate pe care nici nu ar trebui să le avem ca români”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here