Meniu pascal tradiţional pentru mămicile din Centrul Maternal

227

Picture 016Conducerea Centrului Maternal din Târgu-Jiu este şi în acest an alături de mămicile şi copiii care îşi vor petrece sărbătorile pascale în unitate. Acestora li se pregăteşte un meniu tradiţional, cu ouă roşii, pască şi alte preparate specifice evenimentului. În plus, mămicile au fost însoţite la cumpărături, de unde şi-au luat haine noi pentru Paşti.

Chiar dacă nu sunt în sânul familiei naturale, mămicile de la Centrul Maternal din Târgu-Jiu au parte de o atmosferă caldă, asemănătoare cu cea din sânul unei familii adevărate. Pentru că se apropie sărbătoarea Învierii Domnului, mămicile au mers la cumpărături pentru a-şi achiziţiona haine noi, conform tradiţiei. “Am observat că ele se bucură foarte mult atunci când au posibilitatea să îşi aleagă hainele pe care să le poarte. De aceea, când le cumpărăm ceva ne ducem cu ele să ia ce le place. După ce am făcut un fel de studiu de piaţă, să găsim magazinele cu cele mai bune preţuri, miercuri am mers cu ele la cumpărături, ele alegându-şi singure hainele pe care le vor purta de Paşti”, declară Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu.

Masa de Paşti, încărcată cu bucate tradiţionale

Mamele care vor rămâne în Centrul Maternal de Paşti vor avea parte de o sărbătoare cum se cuvine, după tiparele tradiţiei creştine. „Vom avea o bună parte din mame ce urmează să rămână aici în perioada sărbătorilor pascale. De aceea, de Paşti, este în tradiţia noastră, a unităţii, să le pregătim beneficiarilor un meniu îmbunătăţit, începând cu ouăle roşii, cu drob de miel, cu friptură de miel, cu sarmale şi piftii, cu tort, cu sucuri, cu fructe, în aşa fel încât cu toate aceste daruri pe care ei le primesc la meniu să treacă mai uşor peste lipsa celor apropiaţi din familie şi rudele lor”, a explicat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu-Jiu. Reamintim faptul că, la ora actuală, la Centrul Maternal din Târgu-Jiu sunt găzduite zece mame cu 20 de copii, iar la Centrul de Zi sunt 27 de copii. Cu toţii se vor bucura de Sărbătoarea Pascală, într-un cadru festiv, conducerea unităţii străduindu-se să le creeze beneficiarilor un cadru ambiant cât mai călduros, încercând astfel să compenseze lipsa familiei naturale a celor din Centrul Maternal.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here