Meniu îmbunătățit pentru bolnavii Spitalului Județean

1834

Majoritatea pacienților beneficiază de hrană în valoare de 22 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese. Această sumă crește în funcție de afecțiune, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 33 lei pe zi.

Carnea nu lipsește din meniul bolnavilor, iar acesta este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile dr. Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și ale asistenților dieteticieni și nutriționistului, angajați ai unității medicale în cadrul Compartimentului Dietetică.

Pe site-ul unității medicale și în fiecare secție cu paturi este afișat meniul zilnic – https://www.spitalgorj.ro/pagina-pacientului/ meniu zilnic. Medicul curant decide de care regim alimentar va beneficia pacientul, în funcție de afecțiunile sale: regim comun, hidric, cardiac, regim hepatic, colecist, oncologic etc.

Astăzi, de exemplu, la micul dejun, la regimul comun, pacienții au servit brânză, mușchi file, roșie, castravete, ceai și pâine, la prânz-ciorbă de zarzavat și fasole uscată cu oase, friptură pui (pulpă inferioară) cu pilaf de orez, salată de varză și chec. La cină vor servi pulpă de pui inferioară cu mâncare de spanac, o banană și ceai.

Alocaţia de hrană a fost mărită la 22 de lei și se acordă atât pentru asigurați, cât și pentru persoanele care nu fac dovada calităţii de asigurat, corespunzătoare serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare continuă în unitățile sanitare publice, spun reprezentanții spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here