Meniu de sărbătoare pentru pacienţii Spitalului Novaci

231

Gorjenii care  vor fi internaţi la Spitalul Orăşenesc din Novaci în preajma sărbătorilor pascale vor avea parte de un meniu special. Conducerea unităţii medicale îşi doreşte  ca şi pacienţii care vor fi internaţi să simtă spiritul Paştelui prin mâncărurile pregătite. Eufimia Dumitrescu, directorul spitalului, spune că s-a stabilit să fie preparat un meniu tradiţional, ţinându-se cont, totuşi, de regimurile impuse de medicii curanţi. De pe masa pacienţilor nu vor lipsi sărmăluţele şi piftiile, prăjiturile şi ouăle roşi.

La Spitalul Orăşenesc Novaci, în această perioadă sunt destul mulţi pacienţi. În apropierea sărbătorilor pascale probabil va începe să scadă numărul internărilor, ca şi în anii trecuţi. Pentru cei care vor rămâne, însă, pe patul de spital şi de Paşti, conducerea unităţii a pregătit un meniu special, astfel încât şi bolnavii să se poată bucura de spiritul Sărbătorii Învierii.

Meniu festiv de Sărbători
De Paşti, pacienţilor de la Spitalul Novaci li se pregăteşte un meniu festiv, după cum susţine managerul Eufimia Dumitrescu: „întotdeauna facem un meniu special de sărbători, bineînţeles pe regimuri; acolo unde pacienţii au diagnostice pe general e un meniu, iar la cei care le au pe regimuri au un altfel de meniu. Oricum, toţi vor beneficia de meniuri îmbunătăţite, festive, specifice Sărbătorilor Pascale, din care nu lipsesc ouăle roşi, sarmale, piftii, prăjituri”.
Trebuie menţionat faptul că la Spitalul Orăşenesc Novaci meniul zilnic, obişnuit, al pacienţilor include preparate din carne şi desert, acesta fiind preparat chiar în bucătăria unităţii spitaliceşti.
Aprovizionarea pentru pregătirea acestor preparate culinare se va face săptămâna viitoare, pentru că se doreşte ca toate produsele să fie proaspete.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here