MEN a publicat calendarul examenului de Bacalaureat din 2015

277

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), în 2015, prima sesiune a examenului de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 8 iunie – 10 iulie, iar cea de-a doua, în perioada 17 august – 3 septembrie.

Înscrierile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat din 2015 se vor desfăşura în perioada 25 – 29 mai, urmând ca probele orale la limba şi literatura română şi la o limbă străină, precum şi proba de evaluare a competenţelor digitale să se desfăşoare în perioada 8 – 26 iunie. Probele scrise din cadrul primei sesiuni a examenului se vor desfăşura în perioada 29 iunie – 3 iulie, după următorul calendar: 29 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura română, 30 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă, 1 iulie – proba obligatorie a profilului şi 3 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în cursul zilei de 6 iulie, contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, între orele 12:00 – 16:00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie. Înscrierile pentru sesiunea august – septembrie se vor face în perioada 13 – 17 iulie, iar probele orale se vor desfăşura între 17 şi 21 august. Proba scrisă la Limba şi literatura română este programată pe 24 august, proba scrisă la Limba şi literatura maternă pe 25 august, proba obligatorie a profilului pe 26 august, iar proba la alegere a profilului şi specializării pe 28 august. Primele rezultate se vor afişa în cursul zilei de 31 august (până la ora 12:00), după care candidaţii vor avea patru ore la dispoziţie pentru a depune contestaţii.

Înregistrările din sălile de examen, verificate prin sondaj
Comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi comisiile de bacalaureat judeţene/a municipiului vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă sau în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude, sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv. Dacă, în urma acestor verificări se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor privitoare la organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen va lua măsurile care se impun, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here