Memoriu, pentru consilierii judeţeni

348

picture 004Deputatul independent Dan Ilie Morega a adresat o solicitare consilierilor judeţeni pentru a interveni în favoarea unor proiecte promovate de el în Parlament. Morega nu a obţinut însă succesul scontat, iar pentru acest lucru a dat vina joi pe preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Şeful judeţului nu i-a dat, în schimb, dreptate parlamentarului de care spune că ar fi rămas cu metehnele vechi de dinainte de 1990.

În documentul înaintat consilierilor judeţeni, Dan Ilie Morega, îi roagă să adopte o hotărâre de CJ prin care DJ 671 Apa Neagră-Valea Mare să fie prelungit cu încă 18 kilometri, de la Valea Mare la Izvoarele Cernei şi să îl treacă apoi în patrimoniul acestei autorităţi judeţene. Morega menţiona că necesitatea şi oportunitatea acestei investiţii ar fi de a lega sudul Olteniei şi al României cu zona turistică Padeş-Valea Mare-Izvoarele Cernei, având posibilitatea dezvoltării IMM-urilor. Documentul lui Morega nu a fost însă până acum aprobat, spre supărarea parlamentarului.

Morega încă aşteaptă un răspuns

Chiar dacă demersul său nu s-a bucurat încă de un aviz favorabil, Morega a demonstrat că nu renunţă încă să aştepte o rezolvare pozitivă a acestui proiect. “Aştept din partea consilierilor judeţeni ca, la următoarea şedinţă să pună pe ordinea de zi acest proiect pentru că drumul de la Valea Mare la izvoarele Cernei este de mare importanţă pentru judeţul nostru”, a declarat Morega într-o conferinţă de presă susţinută la cabinetul său parlamentar din Târgu-Jiu. Morega şi-a exprimat însă supărarea, în mod special, la adresa şefului CJ Gorj, Ion Călinoiu, care, în opinia deputatului, nu ar fi avut timp să studieze cererea sa.

Călinoiu: “Morega a rămas acelaşi şi după ‘90”

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, nu este de acord cu cele spuse de Morega. Călinoiu consideră chiar că proiectul lui Morega referitor la acest drum nu are siguranţă financiară, deputatul neaducând dovezi concrete că acest drum ar primi finanţare de la ministerul unde parlamentarul gorjean a bătut la uşă. În opinia lui Călinoiu, proiectul lui Morega este destul de futurist, iar dacă tot vrea să îl pună în practică un rol important ar putea să îl aibă Primăria Padeş nu Consiliul Judeţean. Şeful judeţului menţionează, de asemenea, că acest drum nu este al Gorjului şi că sunt suficiente investiţii care ar putea să se facă pentru drumurile din judeţ, care ar trebui să capteze atenţia parlamentarului, dacă tot doreşte acest lucru.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here