Memorandum aprobat pentru noul grup energetic de la Rovinari

254

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri mai multe memorandumuri care vizează colaborarea României cu Republica Chineză într-un cadru bilateral aprofundat pe o serie de proiecte din domeniul energetic, agricol, cultural, o serie de acorduri în aceleaşi domenii. Guvernul a decis astfel un memorandum de cooperare cu China în vederea realizării proiectului de tip “Green/Brown Field” pentru construirea unui grup energetic nou de minim 500 MW la Termocentrala Rovinari.

Astfel, Guvernul a adoptat memorandumul privind “Declaraţia comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperării bilaterale în noile circumstanţe’’.
Executivul a mai aprobat, de asemenea, un memorandum de înţelegere între Ministerul Economiei din România (Departamentul pentru Energie) şi Administraţia Naţională pentru Energie din R.P Chineză cu privire la cooperarea în proiecte de energie nucleară, un altul referitor la unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară Chineză în domeniul utilizării paşnice a energiei nucleare cu precădere în vederea realizării Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă şi un al treilea în vederea realizării proiectului Cheap Tarniţa Lăpuşteşti.
Tot în domeniul energetic, Guvernul a decis un memorandum de cooperare cu China în vederea realizării proiectului de tip “Green/Brown Field” pentru construirea unui grup energetic nou de minim 500 MW la Termocentrala Rovinari şi un altul pentru implementarea proiectului “Lucrări la Termocentrala Deva privind reabilitarea Grupului nr. 4 şi instalaţii de desulfurare pentru Grupurile nr. 3 şi nr. 4” promovat de Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here