Membru în Directoratul CEO, bun de plată pentru o executare silită

2615

Fostul primar al municipiului Motru, Gigel Jianu, în prezent membru în Directoratul CE Oltenia, are de achitat 23.799 de lei către primăria din localitate.

Suma o reprezintă cheltuielile făcut de UAT cu executarea silită, bani achitați de primărie pentru UATAA Motru. Pentru neplata la timp a subvenției, UATAA a executat silit primăria, bani pe care trebuie să îi achite din buzunar chiar primarul de la aceea vreme, adică Gigel Jianu. Liberalul, se știe, că nu a făcut plata către UATAA cu rea credință deoarece la acea vreme directorul uzinei era Eugen Corcoață, de la PSD.

Prejudiciu și rea-credință!
Instanța de fond a Tribunalului Gorj a considerat că suma reprezintă un prejudiciu adus bugetului local de primarul de atunci al municipiului Motru, Gigel Jianu. Cel din urmă a fost găsit vinovat pentru neluarea măsurilor ce se impuneau, în calitatea sa de ordonator de credite pentru plata de bunăvoie a sentinței penale din 2017, evitând astfel cheltuielile de executare. Este vorba despre sentința din 18 noiembrie 2017, pe care Jianu a ignorat-o obligând UATAA sa apeleze la executarea silită.
Dar, cum roata se învârte, banii în cauză vor restituiți de cel considerat vinovat.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
Jianu este membru în Directoratul CEO și poate achita acest debit din salariul uriaș pe care îl obține în companie.
A.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here