Membru AGA al CEO, cercetat pentru conflict de interese

638

Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu, directorul din Ministerul Economiei, membru în AGA Complexului Energetic Oltenia, care este posesorul unui record naţional absolut, el încasând nu mai puţin de 12 salarii de la stat, este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese. Acesta a încasat, anul trecut, de la CEO 47.760 de lei, dar va fi obligat să facă voluntariat în acest organism de conducere al companiei din Gorj. Asta deoarece vicepremierul Costin Borc a anunţat recent că reprezentanţii statului în AGA nu vor mai fi plătiţi. 423.374 de lei câştigă Bogdan Stănescu, membru în BPT al PNL sector 5, din salariu şi indemnizaţii la stat, la care se adaugă indemnizaţia de la BNR, ţinută la secret.

Agenția Națională de Integritate cercetează un posibil conflict de interese în care s-ar afla Bogdan Stănescu, actualul director general al Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie- DGPAPSE, membru în AGA CEO, a anunțat, ieri, infopuls.ro. Conform Corpului de Control al Ministerului Energiei, “Bogdan Stănescu este șeful DGPAPSE, direcție care gestionează participațiile statului în companiile energetice de stat”, dar în același timp ocupa și funcția de administrator special al S.C. Oltchim S.A., societate aflată în insolvență.

CV: A bifat peste 25 de funcții de la Stat!
Stănescu, care are întreaga familie bugetară, soţia lui fiind şef de serviciu în Ministerul Justiţiei, a încasat ca membru AGA la Complexul Energetic Oltenia, 47.760 de lei anual. Asta, pe lângă venitul secret, obținut ca și consilier al fostului viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, pe lângă cel de administrator special la Arcadia 2000 SA Bucureşti, din partea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, plătit cu 36.396 de lei pe an, pe lângă cel de administrator special la Romplumb SA Baia Mare şi Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, din partea Ministerului Economiei- Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, al cărui director general este, funcţii care-i aduc 105.197 de lei pe an.
bogdan-stanescu-800x445Membru AGA al Complexului Energetic Oltenia mai este, de altfel, și membru al Curţii de Arbitraj Bucureşti, cu venituri anuale de 29.078 de lei, administrator special la Hidroelectrica SA, din partea Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea, care-l plătesc cu 11.940 de lei, 4.809 lei pe an, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Nuclearelectrica SA, care-i asigură încă 38.735 de lei pe an, membru CA la Rompetrol Rafinare SA, din partea statului român, cu un venit anual de 59.571 de lei, dar și reprezentant al statului în AGA Complexului Energetic Hunedoara, cu 12.860 de lei pe an. De asemenea, respectivul mai este membru în AGA de la Nuclearelectrica SA, cu 36.000 de lei pe an.
Celor 12 venituri pe care companiile cu capital majoritar de stat i le asigură lui Bogdan Stănescu, se mai adaugă şi cea anuală de 136.672 de lei a soţiei sale, Cătălina Stănescu, care este şefa Serviciului de Comunicare şi Relaţii Publice din Ministerul Justiţiei.
A.Stoica

Fostul partener al Alinei Gorghiu!
Să nu uităm însă că Stănescu a fost partener în societatea de avocatură a liberalei Alina Gorghiu, cei doi fiind suspectaţi de plagiat în cazul unei cărţi pe care au publicat-o în 2013. Mai exact, în 2010, Bogdan Stănescu a fost angajatul Alinei Gorghiu, la SCPA Gorghiu, Pop şi Asociaţii, firma de avocatură deţinută de actuala co-preşedintă PNL. Relaţia dintre cei doi a continuat şi după această experienţă avocăţească. În 2011, Bogdan Stănescu este co-autorul lucrării “Medierea. Oxigen pentru afaceri”, sub coordonarea Alinei Gorghiu, iar în 2013 apar în aceeaşi calitate pe coperta cărţii “Medierea. Oxigen pentru o societate modernă”. Interesant este faptul că, pe site-ul de specialitate plagiate.ro, cartea din 2013 scrisă de Bogdan Stănescu şi coordonată de Alina Gorghiu este suspectată a fi autoplagiat după lucrarea din 2011 a celor doi.
La doar 41 de ani, Bogdan Stănescu este exemplul perfect al superfuncţionarului de succes. Fost şef la Vama Galaţi, apoi în FPS şi AVAS, cariera lui Stănescu s-a intersectat de mai multe ori, cu folos, cu cea a Alinei Gorghiu. În plus, Bogdan Stănescu este de profesie şi diplomat- ambasador, fără portofoliu în acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.