Membrii fostei CODA, avantajaţi în lupta pentru vicepreşedinţii PDL

155

mitescu ghDupă competiţia electorală aprinsă care se prefigurează între cei trei contracandidaţi înscrişi la funcţiile de prim-vicepreşedinţi, o luptă importantă se va da sâmbătă între vicepreşedinţii PDL Gorj. Cincisprezece democrat-liberali se bat astfel pentru cele zece posturi de conducere care le va oferi o oarecare protecţie pe viitor.

Avantajaţi în lupta electorală sunt, în special, membrii fostului Comitet de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor(CODA), pedeliştii cu state vechi, care, indiferent de gaşca din care au făcut parte, au arătat că pot să se adapteze schimbării şi pot pune umărul alături de Ion Ruşeţ la pregătirea scrutinului de pe 19 martie. Succesul CODA, fostul organism de conducere echilibrat, le va aduce lor sâmbătă, cu siguranţă, voturile necesare care îi va transforma pe foştii membrii CODA, în vicepreşedinţi.

primar negomirLiviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia, inspectorul şcolar adjunct Gheorghe Mitescu, primarul comunei Negomir, Ion Gruiescu, directorul de Resurse Umane de la CE Turceni, Corneliu Gîrjoabă, şefa femeilor PDL Târgu-Jiu, Rodica Dîrnu, şeful organizaţiei IMG_9958municipale a PDL Târgu-Jiu, Nicolae Daviţoiu, primarul comunei Săuleşti, Constantin Drăghici, primarul oraşului Ţicleni, Ion Ungureanu şi edilul local al comunei Bărbăteşti, Iulian Ştefănescu sunt nouă dintre cei 10 vicepreşedinţi ai PDL Gorj, încă nealeşi, care însă îşi merită locul încă de acum în conducerea PDL Gorj. Asta deoarece cei 9 dintre cei 15 înscrişi în lupta pentru cele 10 funcţii de vicepreşedinţi ai PDL Gorj au făcut parte timp de câteva luni din CODA, organismul de conducere care a pregătit cele necesare pentru alegerile civilizate care vor avea loc sâmbătă la Târgu-Jiu. Cei nouă, indiferent că au fost contra sau pro Manţog, au arătat că se pot adapta schimbării, că pot organiza împreună alegeri la filialele locale din judeţ, că pot lua decizii corecte, că pot uita de duşmani şi că, în final, pot conduce în echipa corectă PDL Gorj. Să nu uităm, de asemenea, că majoritatea celor enumeraţi din CODA sunt membrii cu ştate vechi, care au deţinut funcţii diferite în PD şi acum în PDL Gorj, că au ocupat sau nu funcţii publice şi că au tras cu partidul.

Perdanţii, la funcţiile de vicepreşedinţi

IMG_9869Deşi pare la prima vedere prematur să declari de acum perdanţii alegerilor de sâmbătă din PDL Gorj, ca urmare a acestui avantaj cu care pleacă din start cei 9 membrii ai CODA, putem spune care sunt cei cinci perdanţi ai funcţiilor de vicepreşedinţi. Este vorba despre Petre Traşcă, Iustin Moţa, Ion Dobriţoiu, Nicolae Giuran, Marcel Hoară şi Gheorghe Novac. Unul singur va scăpa de pierderea funcţiei, urmând să completeze grupul de 9 vicepreşedinţi din PDL Gorj. Există posibilitatea ca funcţia a 10-a să fie ocupată de Hoară. Cei 6 nu merită această funcţie indiferent de motivările pe care le au. Ei au stat deoparte şi au ales de partea cui să joace, apărând acum ,,la plăcinte”. Cei 500 de delegaţi care îşi vor da sâmbătă votul, cu începere de la orele 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor vor fi însă cei care îi vor taxa pe cei lipsiţi de merite. Să nu uite însă că, după mult timp, CODA a fost un organism democratic de conducere care a muncit pentru alegerile din 19 martie.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here