Melanj politic scabros! Șefa UDMR Gorj își vrea soțul în conducerea ITM, cu sprijin PNL!

7239

În noul concubinaj politic de conjunctură care conduce România, PNL continuă să susțină tot felul de incompetenți la conducerea instituțiilor, pe modelul ,,specialiștilor” în somnologie, nutriție și digitalizarea mirosurilor promovați, în trecutul recent, în Consiliul de Supraveghere al CEO. De această dată, Gorjul, unul din județele din țară unde nu există aproape deloc maghiari, ar putea avea un șef de instituție din partea UDMR, cu sprijin PNL.

În Gorj, organizația UDMR este condusă, de mai bine de zece ani, de Nicoleta Danciu, șefa centrului de la Tg-Cărbunești al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), aflată sub autoritatea Consiliului Județean Gorj, condus de social-democrați. Soțul acesteia, Marius Danciu, a fost și el angajat al DGASPC, iar în prezent este funcționar public la Direcția Comunitară Județeană de Evidență a Persoanelor, aflată tot sub autoritatea Consiliului Județean.
Inițial, PSD l-a scos la înaintare pe primarul Ion Bârcă, cunoscut ca megafonul unei facțiuni din partid, cu atacuri contrare unei logici elementare, la adresa inspectorului șef al ITM Gorj, George Romanescu. Numai că ecourile megafonului s-au stins și lucrurile au rămas neschimbate. Ulterior, dinspre PNL a apărut, pentru prima oară, concret, numele lui Marius Danciu, care se voia inspector șef adjunct al ITM Gorj, fără concurs și cu dezlegarea președintelui UDMR, Kelemen Hunor. Danciu a avut calitatea de membru UDMR, potrivit declarației de interese de anul trecut, însă e posibil să se fi reorientat politic având în vedere interesul uriaș al liberalilor pentru poziții în conducerea ITM Gorj, la împărțeala serviciilor deconcentrate.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here