Mehedinţean, prins la furat în Piaţa Centrală

191

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din judeţul Mehedinţi a fost prins în noaptea de 6 spre 7 noiembrie de către poliţiştii motreni în timp ce transporta într-un sac mai multe produse agroalimentare furate din Piaţa Centrală.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat în stare de libertate. Lucrurile nu s-au oprit însă aici, fratele acestuia sunând luni la 112 pentru a reclama faptul că suspectul a fost agresat de poliţişti în timpul cercetărilor, lucru care nu a fost însă confirmat de victima presupusei agresiuni. Inspectoratul de Poliţie al judeţului Gorj cercetează acum modul în care s-a desfăşurat ancheta.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 23:30, în timp ce efectua serviciul de patrulare, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Motru l-a depistat în apropierea Pieţei Centrale, pe Petre Grecu, un bărbat în vârstă de 39 ani, din comuna Corcova, judeţul Mehedinţi, care avea asupra sa un sac cu produse agroalimentare. Din primele activităţi de cercetare efectuate la faţa locului, s-a stabilit că suspectul a sustras produsele agroalimentare din Piaţa Centrală. De asemenea, pe parcursul cercetărilor oamenii legii au stabilit că bărbatul nu se afla la prima infracţiune de acest gen, acesta furând produse din Piaţa Centrală şi în nopţile de 4 spre 5 noiembrie şi 5 spre 6 noiembrie, produse pe care ulterior le-a transportat la locuinţa unei cunoştinţe din municipiul Motru.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Luni seara însă, fratele suspectului a sunat la 112 pentru a se plânge că fratele său a fost agresat pe parcursul cercetărilor, iar în prezent se află la Spitalul municipiului Motru. „Urmare a acestui apel, la unitatea medicală s-a deplasat un echipaj de poliţie. Aici a fost găsit apelantul dar şi suspectul G.P. care nu a dorit să formuleze plângere cu privire la cele relatate telefonic de către fratele său. Cu toate acestea, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a dispus efectuarea de verificări privind modul în care poliţiştii care l-au prins în flagrant şi au efectuat cercetări faţă de suspectul G.P., au respectat prevederile legale şi procedurile de lucru”, a anunţat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

R.L.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here