Mediul de afaceri, „de taină” cu Fiscul gorjean

142

FINANTE 22Pentru îmbunătăţirea parteneriatului contribuabili–administraţia fiscală, şi pentru aplicarea unitară a prevederilor legislaţiei fiscale privind impozitele, taxele şi contribuţiile sociale datorate bugetului general consolidate, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj organizează, pe parcursul acestei luni, o serie de întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri.

Prima întâlnire de acest gen a avut loc la sediul DGFP Gorj în prima zi a lunii decembrie. Tema întâlnirii a fost “Dobânzile şi penalităţile de întârziere, în conformitate cu prevederile O.G. nr.92/2003, republicată cu modificările şi completările ulterioare”. De asemenea, o întrevedere secundă va avea loc astăzi, cu începere de la orele 10:00, la sediul instituţiei din strada Siret, tema dezbaterii fiind “Compensările şi restituirile de sume în conformitate cu prevederile O.G. nr.92/2003, republicată cu modificările şi completările ulterioare”.

10 întâlniri într-o lună

Potrivit Luminiţei Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj, o nouă întâlnire cu mediul de afaceri se va ţine mâine, 8 decembrie, la Casa de Cultură din Novaci, temele propuse fiind “Locul operaţiunilor cuprinse în sfera de aplicare a TVA” şi “Modificările legislative apărute în perioada 1 noiembrie – 7 decembrie 2012”. “Tot în aceeaşi zi, va avea loc la sediul instituţiei noastre o altă întâlnire referitoare la procedura privind declararea contribuabililor inactivi. Seria informărilor va continua pe 12 decembrie la sediul Primăriei Rovinari, tema aleasă fiind Categoriile de venituri cu regim de reţinerea la sursă conform Codului Fiscal, cum modificările şi completările ulterioare, precum şi Modificările legislative apărute de la începutul lunii trecute şi până în prezent. Pe 14 decembrie, la sediul DGFP Gorj, va avea loc întrevedera privind Executarea silită prin poprire în conformitate cu prevederile O.G. nr.92/2003, republicată cu modificările şi completările ulterioare. A doua zi, pe 15, în acelaşi loc, se va dezbate Procedura de reactivare a contribuabililor inactivi, iar pe 19 decembrie se va discuta despre Executarea silită a bunurilor mobile în conformitate cu prevederile O.G. nr.92/2003, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, a declarat Luminiţa Penciu. De asemenea, tot pe 19 decembrie, la sediul Primăriei Târgu-Cărbuneşti, mediul de afaceri va discuta despre “Regimul TVA privind serviciile de transport” şi “Modificările legislative apărute în perioada 01.11 – 16.12.2011. Ultima întrevedere se va ţine pe 22 decembrie, la sediul DGFP Gorj, tema aleasă fiind “Procedura de îndreptare a erorilor materiale”.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here