Medicul Nicoleta Manu: „Nu e prima dată când aflu de la presă că mi se întâmplă ceva”

260

Medicul Nicoleta Manu, reprezentanta companiei Tetraedru Medical Consulting, spune că a aflat din presă că va fi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Ea le-a spus jurnaliştilor gorjeni că nu este pentru prima dată într-o situaţie de acest gen, însă de fiecare dată i s-a întâmplat ceea ce relata mass-media. Manu a fost prezentă, joi, 31 octombrie, la şedinţa Consiliului Judeţean, ocazie cu care a prezentat şi raportul companiei de management Tetraedru Medical Consulting cu privire la activitatea desfăşurată în trimestrele I – III 2013 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Nicoleta Manu, de profesie medic, actualmente angajată a companiei Tetraedru Medical Consulting se află de câteva zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Deşi s-a vehiculat că venirea sa nu este întâmplătoare, ci pentru a-l înlocui pe managerul Cristian Vlădoianu, Nicoleta Manu spune că este la spital în calitate de consultant medical. „Eu sunt la spital ca şi consultant medical. O să vedeţi că domnul Vlădoianu se întoarce din concediu şi de mâine va fi la spital. Întâmplarea a făcut că în această şedinţă trebuia să fie prezentată situaţia financiară a spitalului. Cum firma Tetraedru are un contract cu Consiliul Judeţean, era normal să fie prezent un reprezentant al firmei. Am venit eu delegată şi am alături cei doi colegi, directorul economic şi directorul medical, pentru că ei ştiu cel mai bine situaţia spitalului; eu sunt la spital doar de câteva zile. S-a constatat că nu era o comunicare foarte bună cu corpul medical şi asta fac eu acum: încerc să îi cunosc, să le aflu problemele, direct de la ei şi nu numai de la nivelul cifrelor pe care le cunoaştem cu toţii”, a declarat Nicoleta Manu.
Întrebată de jurnalişti dacă ea îi va lua locul lui Vlădoianu, Manu a spus: „Nu ar fi prima dată în viaţa mea când aflu de la presă că mi se va întâmpla ceva şi să ştiţi că mi s-a întâmplat. Am aflat şi eu acum de la domnul preşedinte că domnul manager şi-a exprimat punctul de vedere că are probleme personale şi ar vrea să mai stea pe acasă; cred că este o decizie care se va lua de către firmă împreună cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean şi probabil că ulterior ni se va comunica şi nouă.”

„Spitalul Judeţean este pe un trend pozitiv”
Cât priveşte situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, reprezentanta Tetraedru a subliniat: „Există nişte acte normative, eu nu mă consider deasupra legii şi trebuie să respectăm normativele în vigoare. Există un ordin de ministru care prevede că sunt nişte indicatori care contează şi care sunt elocvenţi pentru activitatea managerială. Ceea ce este foarte important este că suntem pe trendul pozitiv. Situaţia Spitalului Judeţean nu este în cele mai rele; să zic că s-ar înscrie la peste medie, comparativ cu alte spitale din ţară; nu este nici pe departe catastrofică, dar nici nu este ruptă din soare”.

Schimbări la bucătărie
Pentru viitor, se ia în calcul externalizarea serviciului de preparare a hranei bolnavilor, reprezentanta Tetraedru precizând că, în primul rând, bucătăriile vor fi comasate. Nicoleta Manu spune că la ora actuală utilajele din bucătăria spitalului sunt mult depăşite. „În privinţa bucătăriei este vorba în primul rând despre o comasare a ambelor bucătării pentru a controla mai bine pierderile şi să utilizăm mai bine baza materială pe care o avem. După o analiză a noii situaţii create, vom decide dacă este cazul să o externalizăm sau să nu o externalizăm. Cel puţin cât am văzut în primul corp de spital, utilajele folosite pentru prepararea hranei sunt cu mult depăşite, sunt şi inexistente şi defecte şi aşa mai departe. Suntem în proces de comasare. Când se face externalizare, personalul se preia integral”, a declarat Nicoleta Manu.

Procedura pentru angajarea directorului medical, demarată
Compania Tetraedru a luat în calcul şi problema echipei manageriale şi a şefilor de secţii. Pentru postul de director medical se pare că deja s-a demarat procedura concursului de angajare. „Este demarată deja procedura de concurs pentru directorul medical şi directorul de îngrijiri şi va urma şi partea de economic. În ceea ce priveşte şefii de secţii, după ce se va face analiza cu stafful şi vom vedea cine este de concurs şi cine nu şi se va face o reorganizare a spitalului, posturile care nu sunt ocupate prin concurs se vor scoate la concurs”, a menţionat Nicoleta Manu, manager în cadrul companiei Tetraedru Medical Consulting.
Deocamdată nu se ştie dacă Cristi Vlădoianu va rămâne sau nu manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Cert este că ultima sa zi de concediu de odihnă a fost 31 octombrie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here