Medicul Mihai Moisescu le recomandă pacienților să se vaccineze împotriva gripei

2221

Dr. Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, îi sfătuiește pe pacienții săi să se imunizeze împotriva gripei. În așteptarea vaccinului gratuit, medicul Moisescu le recomandă gorjenilor să-și cumpere vaccinul din farmacii, prețul fiind acceptabil, iar beneficiile sunt incontestabile.

Teoretic, vaccinarea antigripală pentru sezonul rece 2018-2019 a început. Practic, însă, dozele de vaccin destinate imunizării populației încă nu au ajuns în județul nostru. În acest context, Dr. Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, îi sfătuiește pe pacienții săi să-și cumpere vaccinul din farmacii. “La ora actuală, în lume există două tipuri de vaccin antigripal: unul trivalent și celălalt tetravalent. Cel trivalent se distribuie gratuit, iar cel tetravalent se găsește în farmacii și costă între 50 și 60 de lei. Perioada de formare a anticorpilor după vaccinare este de două săptămâni, iar organismul este protejat în jur de 8-9 ani. Vârful îmbolnăvirilor de gripă va fi undeva în luna martie, motiv pentru care eu le recomand pacienților mei să își cumpere vaccinul și să se imunizeze de acum”, mărturisește dr. Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj.

Gorjul așteaptă dozele de vaccin pentru populație
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit 1260 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2018-2019, care reprezintă o primă tranșă din cantitatea de vaccin repartizată de Ministerul Sănătății județului nostru.
Potrivit reprezentanților DSP Gorj, pentru această campanie de imunizare s-au solicitat 22.000 de doze. În următoarele zile este așteptată și prima tranșă pentru teritoriu. Primele 1260 de doze de vaccin antigripal care au ajuns în județul nostru au fost distribuite cu prioritate către: Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, secțiilor cu risc crescut din cadrul spitalelor (UPU, CPU, ATI, Maternitate, Boli Infecțioase). DSP Gorj a solicitat, pentru campania din acest sezon, un număr total de 1260 de doze de vaccin antigripal.

Categorii de persoane vizate de campania de vaccinare antigripală
La fel ca și în anii trecuți, dozele de vaccin antigripal, care vor fi primite de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj de la Ministerul Sănătății, vor fi repartizate medicilor de familie pentru vaccinarea cazurilor deosebite care se încadrează în grupele de risc: persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni-64 de ani aflate în evidența medicilor de familie cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienței uman; gravide; persoane, adulți, copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; toate persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here