Medicul Elena Vlad, lector! – Ultimele pregătiri pentru Conferința de Cancer Bronhopulmonar de la Severin

906

Palatul Culturii ,,Teodor Costescu” va găzdui, la începutul lunii viitoare, cea de-a cincea ediție a Conferinței de Cancer Bronhopulmonar.

În perioada 6 – 7 septembrie 2019 (vineri și sâmbătă), cadrele medicale sunt așteptate la Drobeta Turnu Severin, în cadrul Palatului Culturii ,,Teodor Costescu”, pentru a face echipă în lupta cu singurul tip de cancer cu mortalitatea în creștere: cancerul bronhopulmonar! Taxa este redusă până pe 19 august 2019, iar pe site-ul oficial al evenimentului se pot găsi detalii cu privire la taxe și modalitățile de înscriere! Conferința de Cancer Bronhopulmonar, ediția a V-a, este coordonată științific de Conf. univ. dr. Alin Demetrian, președintele Asociației de Chirurgie Toracică Modernă din Craiova, iar președintele comitetului de organizare este dr Eustațiu Memu, medic cu specialitatea chirurgie toracică în Drobeta Turnu Severin. Evenimentul se desfășoară sub egida UMF Craiova, iar Societatea Română de Pneumologie este partener.,,Temele conferinței fac referire la semnele și simptomele care ar trebui să atragă atenția asupra posibilității existenței acestui diagnostic – cu focus pe medicina de familie, la alte patologii cu care trebuie făcut diagnostic diferențial, la statusul programului ,,stop fumat” în România și intervențiile medicale, chirurgicale și paliative la care se poate recurge.
De ce este important să participați la acest eveniment? Pentru că rata mortalității în rândul persoanelor cu vârsta sub 65 de ani a scăzut între 2005 și 2015 pentru fiecare dintre principalele cauze de deces, cu excepția, cancerului pulmonar. În plus, 70% dintre pacienţii nou diagnosticaţi cu cancer de plămâni se află în stadiul 4 (conform studiului Onco Monitor realizat de GfK România)”, au transmis organizatorii evenimentului medical.Participanții vor putea dialoga cu lectorii evenimentului, dr. Roxana Mustață, dr. Nelly Cherciu, dr Michael Schenker, dr. Darius Ungureanu, dr. Constantin Pleșan, asist. univ. dr. Valentin Coșei, dr. Elena Vlad, dr. Rus Ovidiu, dr Carmen Marcu, prof. univ. dr. Silviu Sofronie, prof. asoc. dr. Costin Popescu, dr. Ahileas Chimorgiachis, conf. Univ. dr. Claudia Toma și alți invitați implicați în managementul cancerului bronhopulmonar. Medicul pneumolog al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Elena Vlad, a ajuns în atenția întregii țări, după ce a scris în fișa pacientei că este „lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului”, în Spitalul Județean de la Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here