Medicilor de familie li s-a plătit capitaţia pentru iunie

88

Pag 5Medicii de familie gorjeni şi-au primit banii aferenţi „per capita” pentru luna iunie 2011. Deşi în ţară au existat judeţe unde medicii au primit doar jumătate din sumele aferente lunii iunie, la Gorj situaţia este bună, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) achitând integral contravaloarea serviciilor medicilor de familie.

Luna iunie a fost o lună mai sensibilă pentru medicii de familie. Aceştia ar fi trebuit să semneze noul contract-cadru, dar pentru că au existat nemulţumiri din partea lor în privinţa anumitor prevederi din contract, au refuzat să-l semneze. Ulterior au fost semnate acte adiţionale în baza cărora activitatea din cabinetele medicilor de familie să se poată desfăşura în mod normal. Şi cu actele adiţionale a fost o problemă, iniţial medicii refuzând să le semneze, întrucât le consideră ilegale. Într-un final, punând binele pacienţilor înainte de orice, medicii de familie gorjeni au semnat actele adiţionale pentru luna iunie, iar în iulie au semnat contractele-cadru. Această situaţie nu s-a întâlnit numai în Gorj, ci în toată ţara. Şi când a venit momentul achitării contravalorii serviciilor medicilor de familie, au existat judeţe unde plăţile s-au făcut doar pe jumătate, pentru perioada 14-30 iunie. La Gorj situaţia este una fericită, medicii primindu-şi banii integral.

CJAS Gorj a achitat capitaţia pentru iunie

Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj spune că, în privinţa plăţii capitaţiei, „Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a fost corectă şi a plătit integral pe iunie. La nivelul ţării, însă, au fost trei judeţe care şi-au primit banii doar de când au decis casele de asigurări”. În pofida disensiunilor dintre CJAS Gorj şi medicii de familie din judeţul nostru, aceştia din urmă recunosc corectitudinea instituţiei în privinţa achitării banilor aferenţi „per capita” pentru luna iunie 2011. Acum medicii de familie speră să întâmpine aceeaşi corectitudine din partea reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi la negocierile noului contract-cadru, discuţii pe care le-au solicitat încă de la apariţia acestui contract. De menţionat că, la această oră, toţi medicii de familie din judeţul nostru au semnat contractele cu CJAS Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here