Medicii sfătuiesc populaţia să evite expunerea prelungită la soare

368

Vara încă nu s-a instalat, dar primele zile cu temperaturi aproape caniculare şi-au făcut apariţie. Pentru că razele soarelui sunt destul de puternice în această perioadă, medicii sfătuiesc populaţia să-şi ia o serie de măsuri pentru a evita arsurile solare şi pentru a preveni apariţia cancerului de piele.

Mii de persoane din judeţul nostru se regăsesc în statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), având o formă de cancer. Pe parcursul anului trecut, la nivelul judeţului nostru au fost diagnosticate cu cancer 854 de persoane, 14 dintre ele având cancer de piele. În total, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru sunt confirmate 324 de cazuri de cancer de piele.
Odată cu creşterea bruscă a temperaturilor a crescut şi riscul pentru apariţia arsurilor solare. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi îi sfătuiesc pe gorjeni să acorde mare atenţie prevenţiei. „În vederea protejării de radiaţiile solare: evitaţi expunerea excesivă la soare în orele de vârf (11.00-17.00); căutaţi umbra; purtaţi pălărie; purtaţi haine pentru protecţie care acoperă cât mai mult din suprafaţa corpului; purtaţi ochelari de soare; folosiţi corect produsele pentru protecţie solară; protejaţi sugarii şi copiii. Nu expuneţi direct la soare sugarii şi copiii mici, aceştia trebuie să rămână la umbră”, a menţionat medicul Mihai Moisescu. Este recomandat ca pe lângă cremele de plajă să folosim mijloace de protecţie suplimentare, precum ochelari de soare, pălării. Totuşi, chiar dacă folosim aceste produse care ne protejează de radiaţii, medicii ne atrag atenţia că utilizarea cremelor, ochelarilor şi pălăriilor nu înseamnă că este permisă prelungirea expunerii la soare.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here