Medicii nu se înghesuie să ocupe posturile vacante la Spitalul Județean

378

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu a scos la concurs mai multe posturi vacante de medic. Un singur dosar a fost depus pentru postul de psihiatru, la Cardiologie și la Boli Infecțioase nefiind niciun candidat. Conducerea unității sanitare spune că vor mai fi scoase la concurs și alte posturi de medic.

Cea mai mare unitate sanitară din județul Gorj are nevoie de medici. Pentru ca unele secții să poată funcționa, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost nevoită să apeleze la medicii pensionați până la ocuparea acestor posturi. Această situație se întâlnește la secțiile Cardiologie, Boli Infecțioase, Psihiatrie, posturile fiind scoase la concurs; de asemenea, se caută medic și pentru o jumătate de post pe Neuro-psihiatrie Infantilă. Din păcate, specialiștii nu se înghesuie să se înscrie la concursul organizat de SJU Târgu-Jiu. „La Secția de Psihiatrie s-a înscris la concurs un medic psihiatru venit din București, pe celelalte nu avem niciun candidat. De asemenea, mai avem scos la concurs un post de medic rezident ultimul an pe secția de Oncologie și s-a înscris deja o doctoriță; am trimis la Ministerul Sănătății actele pentru scoaterea la concurs a unui post de medic pe specialitatea diabet zaharat. Este a treia oară când scoatem acest post la concurs și nu se prezintă nimeni, iar pe Diabet chiar avem deficit mare”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Doi candidați pe postul de medic specialist chirurgie plastică
La Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu funcționează un Compartiment pentru Arși, în cadrul Secției Chirurgie I, însă unitatea nu are medic pe această specialitate. Tocmai de aceea, conducerea SJU a organizat de câteva ori până acum concurs pentru ocuparea postului de medic specialist Chirurgie plastică-microchirurgie reconstructivă la Compartimentul Arși. „Am scos la concurs un post de medic chirurgie plastică și s-au înscris doi medici tineri. De altfel, ca o concluzie, pot să spun că de când sunt eu manager aici au fost angajați 20 de medici tineri”, confirmă Tătaru.
Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu continuă seria angajărilor, urmând a fi organizate concursuri pentru mai multe posturi, fiind vorba nu doar de medici, ci și de asistenți, infirmieri, registratori medicali și așa mai departe.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here