Medicii gorjeni sunt interesaţi de accesarea fondurilor nerambursabile

213

Serviciile medicale din mediul rural vor fi susţinute de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Prin măsura 312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi” în cadrul PNDR se acordă sprijin public nerambursabil pentru investiţii în modernizarea cabinetelor medicale individuale constituite în baza Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998, privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale. Medicii ar putea accesa fonduri nerambursabile în valoare de maxim 50.000 euro pe proiect. Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj consideră că medicii gorjeni ar putea fi interesaţi de acest program, dar ar trebui să li se explice mai întâi în ce constau proiectele.

Medicii care îşi desfăşoară activitatea la sate ar putea fi ajutaţi din punct de vedere financiar. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că vor fi susţinute serviciile medicale din spaţiul rural. Prin intermediul măsurii 312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi” din cadrul PNDR, se acordă sprijin public nerambursabil pentru investiţii în modernizarea cabinetelor medicale individuale constituite în baza Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998, privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale. Sprijinul nerambursabil, în acest caz, este de maxim 50.000 euro pe proiect, iar sprijinul public nu va depăşi 70% din valoarea totală eligibilă a proiectului, minim 30% fiind contribuţia privată a solicitantului. Totodată, prin măsura 312 se acordă sprijin pentru investiţii în unităţile medico-sanitare cu personalitate juridică, înfiinţate potrivit prevederilor Legii 31/1990 privind societăţile comerciale, cu condiţia ca acestea să se încadreze în categoria de microîntreprinderi, caz în care sunt susţinute inclusiv investiţiile privind construcţia unităţii. În acest caz, sprijinul nerambursabil este de maxim 200.000 euro pe proiect, iar sprijinul public nu va depăşi 70% din valoarea totală eligibilă a proiectului; minim 30% va fi contribuţia privată a solicitantului.

Medicii gorjeni, interesaţi de proiecte
Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj este de părere că astfel de proiecte sunt utile, iar medicii gorjeni ar fi interesaţi să acceseze fondurile nerambursabile. „Medicii din judeţul nostru ar fi interesaţi, dar ar trebui să li se explice în ce constă proiectul, astfel încât medicii să le poată accesa în beneficiul pacienţilor”, precizează preşedintele APMF Gorj. Conform calendarului sesiunilor de depunere a proiectelor, sesiunea aferentă măsurii 312 se va desfăşura în perioada 1 – 31 august 2012, iar documentele necesare pregătirii proiectelor pot fi consultate pe site-ul www.apdrp.ro.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here