Medicii gorjeni spun stop avorturilor în Săptămâna Patimilor

475

Stop avorturilor la cerere în Săptămâna Patimilor. Urmând tradiţia pe care o au de mai bine de 20 de ani, medicii ginecologi de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu nu vor face avorturi la cerere în această săptămână. Mai mult decât atât, cadrele medicale au luat decizia ca nici în săptămâna după Învierea Domnului să nu facă întreruperi de sarcină. Asfel că, doamnele care au trecut pe la cabinetul medical din Policlinică au făcut cale întoarsă, orientându-se spre un cabinet privat sau vor aştepta două săptămâni până când medicii târgujienii vor face avorturi la cerere.

Pentru a primi cum se cuvine cel mai important moment al trăirii creştine, Învierea Domnului, în Săptămâna Mare, medicii ginecologi de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu nu vor face întreruperi de sarcină. Ca în fiecare an, cadrele medicale au decis să nu efectueze avorturi, intervenţiile de acest gen fiind amânate, de comun acord cu pacientele, până după Paşte. “De mai bine de 20 de ani în săptămâna dinaintea Paştelui la noi în spital nu se fac avorturi la cerere. Am trecut pe la toţi medicii din policlinică de dimineaţă, am vorbit cu ei şi au zis că nici în săptămâna de după Învierea Domnului nu vor face întreruperi de sarcină. Au venit şi câteva paciente, le-am explicat decizia noastră”, a declarat Vasile Stănculete, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţe Targu-Jiu. Nu doar medicii din spital refuză să facă întreruperi de sarcină în această săptămână. Şi unele cadre medicale din sistemul privat au luat aceeaşi decizie. Nu vor face avorturi la cerere în Săptămâna Patimilor.

ginecologieSe fac doar avorturi medicale
Timp de două săptămâni, la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, în ceea ce priveşte avorturile, nu se vor rezolva decât urgenţele, ceea ce înseamnă că întreruperile de sarcină vor fi făcute doar în cazuri extreme, respectiv gravide a căror viaţă este pusă în pericol din cauza apariţiei unor complicaţii. “Toate sarcinile cu sângerare sunt urgenţe şi, dacă nu pot fi rezolvate medicamentos, se va recurge la chiuretaj. De asemenea, vom mai practica avortul în cazul femeilor care suferă de o boală gravă şi care nu au voie să ducă o sarcină”, a mai declarat Vasile Stănculete. Motivele pentru care femeile decid să facă întrerupere de sarcină sunt diferite. Unele recurg la această soluţie din cauza situaţiei financiare precare, în timp ce altele sunt nevoite să renunţe la sarcină din cauza instabilităţii familiale. În această ultimă situaţie, este vorba de femeile necăsătorite, care au rămas însărcinate accidental sau care se află înaintea unui divorţ. Un alt factor este situaţia socială, aici fiind vorba de femei care nu au un serviciu, riscă să-şi piardă locul de muncă în eventualitatea unei gravidităţi, sau care sunt eleve ori studente. Nu în ultimul rând, întreruperea sarcinii poate fi impusă de o problemă medicală, atunci când femeia suferă de una sau mai multe boli care nu-i permit să păstreze copilul.
Ana Maria Dina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here