Medicii gorjeni se pot înscrie la proiectul „Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă”, până pe 29 februarie

137

medici_de_familiePerioada de înscriere pentru proiectul „Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă” s-a prelungit până la data de 29 februarie. Judeţul Gorj poate trimite la cursuri 132 de medici de familie, dar şi medici specialişti. Înscrierile se fac online, iar acceptarea candidaţilor se face după principiul „primul venit, primul aprobat”.

Ministerul Sănătăţii recrutează cadre medicale pentru a fi instruite în vederea implementării programelor de screening eficient pentru cancerul de col uterin, colon şi sân. Instruirea se va face în cadrul Proiectului POSDRU/63/3.2/S/20596 „Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă”, finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.2 “Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii”. În cadrul acestui proiect se caută 7.200 de medici specialişti participanţi în calitate de cursanţi, dintre care 6.000 să fie medici de familie. Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de formare a profesioniştilor din sistemul sanitar pentru a răspunde noilor priorităţi ale politicilor şi programelor de sănătate, urmărind creşterea gradului de adaptabilitate şi formare a lor, prin dobândirea de cunoştinţe necesare pentru asigurarea implementării unor programe de screening eficient pentru cancerul de col uterin, colon şi sân.

Se recrutează 132 de medici de familie din Gorj

Numărul estimativ de instructori şi participanţi pentru specialitatea Medicină de Familie pentru judeţul Gorj este 132, din care 2 instructori şi 130 participanţi. Cât priveşte numărul estimativ al medicilor pentru celelalte specialităţi cuprinse în proiect, trebuie spus că judeţul nostru se regăseşte în regiunea Sud – Vest, alături de Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Dolj. Pe această regiune sunt disponibile: 34 de locuri pentru Obstetrică – Ginecologie, 6 pentru Gastroenterologie, 20 pentru Radiologie şi Imagistică Medicală, 24 pentru Medicină de Laborator, 7 pentru Anatomie Patologică, 3 pentru Sănătate Publică. Mai trebuie menţionat că toate costurile aferente implementării cursurilor de instruire (cazare, transport şi masă pentru participanţi) sunt asigurate din bugetul proiectului. Motivarea participanţilor la proiect se realizează prin: Creditele EMC – 18 credite Educaţie Medicală Continuă / 3 zile; Promovarea activităţilor de screening – activităţile 6 şi 7 din proiect; pentru instructori, remuneraţie pentru cele trei zile de predare.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here