Medicii din Târgu Jiu, în frunte cu dr. Niculescu, ajutor nesperat pentru o fetiță de 7 ani!

15419
Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu face cunoscut un caz deosebit, al unei fetițe de clasa întâi, care are șanse reale să… meargă! Problemele medicale ale fetiței sunt pe cale să fie rezolvate de către medicii unității spitalicești de la noi, în frunte cu dr. Bogdan Niculescu. Iată postarea SJU Târgu Jiu:
O echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu s-au implicat pentru a îi putea da unei fetițe de 7 ani o șansă la o altfel de viață. Maria este o copilă care are un singur vis: vrea să meargă! Ea este elevă la Liceul Tehnologic Roșia Jiu, în clasa I-a și nu a mers vreodată. Bunica era cea care o aducea, în spate, la școală. Profesorii copilei au decis să o ajute, astfel cazul Mariei a fost prezentat doctorului Bogdan Niculescu, medic șef al Secției Ortopedie Traumatologie a SJU Târgu Jiu. O echipă de medici ai SJU au consultat-o pe fetiță și au decis că aceasta poate fi operată.
„Maria nu a mers vreodată, a fost un caz destul de greu, dar am considerat că o putem ajuta. Fata are sechele neurologice, așa că a trebuit să fie văzută de o echipă de medici. A fost evaluată de medicii Adela Morega, cardiolog, Valeriu Stănilă, anestezist, Ion Dascăl, ortoped și de mine. S-au decis operarea micuței și a fost supusă unei intervenții chirurgicale in data ele 28.09.2021. În sala de operație, in Secția Ortopedie Traumatologie, lângă mine, au fost medicii Ion Dascăl și Valeriu Stăvilă. Am corectat partea ortopedică, așteptăm să vedem cum va evolua. Urmează să rezolvăm și partea neurologică, conexiunea dintre creier și picioare de care se va ocupa kinetoterapeutul”, a spus Dr. Niculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here