Medicii de familie scapă de distribuirea cardului naţional de sănătate

106

Medicii de familie nu vor fi nevoiţi să distribuie cardurile naţionale de sănătate. Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj a înaintat mai multe sesizări, în ultimele luni, către ministrul Sănătăţii şi nu numai, în care cerea ca medicii de familie să nu fie transformaţi în poştaşi. Se pare că cerinţa medicilor a fost respectată.

Încă de anul trecut, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (AMPF) din Gorj a respins categoric ideea distribuirii cardurilor de sănătate. El a declarat în nenumărate rânduri că medicii nu trebuie transformaţi în poştaşi şi pentru a găsi o rezolvare a acestei probleme, Mihai Moisescu a făcut mai multe sesizări la diferite instituţii centrale. Ministrul Sănătăţii este de partea medicilor şi îi scuteşte de obligaţia distribuirii cardului de sănătate. „Noi am respins categoric activitatea de distribuire a cardurilor de sănătate, pentru că aceasta este o activitate destinată poştaşilor, nu medicilor”, a precizat Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj.
Dacă în privinţa distribuirii cardului de sănătate s-a găsit o soluţie, rămâne de văzut ce se întâmplă cu inscripţionarea acestuia. Şeful APMF Gorj spunea că „în privinţa imprimării cardurilor ar fi două soluţii: fie să eliberăm asiguratului o adeverinţă, având în vedere că noi deţinem întregul său dosar medical, şi să se ocupe altcineva de inscripţionarea cardului, sau ne ocupăm noi de inscripţionare, dar percepând o taxă de inscripţionare, astfel încât să fie o activitate rentabilă; această activitate să se facă pe un contract separat. Nu suntem de acord să fie introdusă inscripţionarea în contractul nostru pentru că este o activitate nemedicală”.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here