Medicii de familie resping ideea distribuirii cardurile de sănătate

139

Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (AMPF) din Gorj respinge categoric ideea distribuirii cardurilor de sănătate. El spune că medicii nu trebuie transformaţi în poştaşi şi pentru a găsi o rezolvare a acestei probleme, Mihai Moisescu este pregătit să ceară conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj o nouă rundă de negocieri.

Reprezentanţii CJAS consideră că nu au ce negocia, fiind vorba de o prevedere a unui act normativ.
Adoptarea normelor prin care este modificat contractul cadru al medicilor de familie l-a determinat pe preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj să ia atitudine. Mihai Moisescu are o profundă nemulţumire vizavi de prevederea conform căreia medicii sunt obligaţi să imprime şi să distribuie cardurile naţionale de sănătate. „Respingem categoric activitatea de distribuire a cardurilor de sănătate, pentru că aceasta este o activitate destinată poştaşilor, nu medicilor”, precizează Mihai Moisescu, preşedintele AMPF Gorj.

Medicii, pregătiţi de noi negocieri
Conducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial, după care este posibil să se încerce o negociere cu reprezentanţii CJAS. „Aşteptăm să fie publicată în Monitorul Oficial respectiva modificare, după care vom cere o întâlnire cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări pentru a negocia. În privinţa imprimării cardurilor ar fi două soluţii: fie să eliberăm asiguratului o adeverinţă, având în vedere că noi deţinem întregul său dosar medical, şi să se ocupe altcineva de inscripţionarea cardului, sau ne ocupăm noi de inscripţionare, dar percepând o taxă de inscripţionare, astfel încât să fie o activitate rentabilă; această activitate să se facă pe un contract separat. Nu suntem de acord să fie introdusă inscripţionarea în contractul nostru pentru că este o activitate nemedicală”, a explicat Mihai Moisescu, preşedintele AMPF Gorj.

Şurlea: “Legea nu e de negociat!”
Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj spune că este imposibil să negociezi prevederile unui act normativ, după ce a fost publicat. „De data aceasta nu avem ce negocia. Este imposibil să negociezi un act normativ. Până la publicare poate se putea discuta, dar acum e imposibil. Legea nu e de negociat”, menţionează Şurlea.
Reamintim faptul că, la mijlocul lunii august preşedintele AMPF a negociat cu conducerea CJAS Gorj prevederile actului adiţional şi, deşi nu a fost mulţumit în totalitate de reuşita negocierilor, a fost de acord cu semnarea actului adiţional, bucurând-se de faptul că judeţul nostru este singurul unde s-au purtat negocieri între reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei de Asigurări de Sănătate.
Minodara Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here