Medicii de familie, pregătiţi să negocieze noul contract-cadru

114

moisescu insPreşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj s-a întâlnit cu medicii de familie din judeţul nostru şi le-a prezentat proiectul noului contract-cadru, care va fi valabil de la 1 ianuarie. Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj spune că va purta negocieri cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru acest contract.

La nici trei luni de la finalizarea negocierilor actualului contract-cadru, reprezentanţii Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj se pregătesc de o nouă rundă de discuţii şi propuneri, la masa tratativelor, cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS Gorj). „Este vorba despre negocierea contractului care va intra în vigoare de la 1 ianuarie şi care se regăseşte pe pagina de internet a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Colegii mei sunt informaţi cu privire la acest proiect al contractului, pentru că ei trebuie să ştie ce prevederi conţine actul înainte de a-l semna. Actualul contract expira la 31 decembrie, iar pentru cel care intră în vigoare la 1 ianuarie vom începe noi negocieri cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate”, a confirmat Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj.

Prevederile obţinute la negocierile anterioare rămân valabile

În noul contract-cadru, care va fi valabil în 2012, medicii de familie gorjeni vor avea şi clauzele obţinute în urma negocierilor purtate în acest an. „Prevederile obţinute la negocierile pe care le-am avut până în septembrie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate rămân valabile şi în noul contract şi mai vrem încă 10-15 în plus şi am încrederea că le vom obţine în urma negocierilor”, a mărturisit Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj. În cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu medicii de familie din Gorj, Moisescu a prezentat şi proiectul viitoarei Legi a Sănătăţii, act normativ ce urmează a fi adoptat tot din 2012 şi care, potrivit medicului Mihai Moisescu, „aduce mari schimbări”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here