Medicii de familie, la negocieri în această săptămână

152

cjas interior (5)Medicii de familie gorjeni sunt pregătiţi de noi negocieri. Conducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj a solicitat începerea negocierilor contractului cadru pe 2012 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Discuţiile în acest sens vor începe zilele următoare.

 

Aşa cum au promis, reprezentanţii APMF trec la negocieri. Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, medicul Mihai Moisescu nici nu admite să nu negocieze cu conducerea CJAS Gorj un nou contract-cadru. „Am o datorie faţă de membrii Patronatului, pe care îi reprezint şi o să fac ce trebuie pentru ei. Vom continua demersurile pentru noul contract şi nu acceptăm nicio scuză pentru a nu purta aceste negocieri”, confirmă Moisescu.

Discuţii, după 15 februarie

Data exactă a demarării negocierilor încă nu este stabilită. „Suntem pregătiţi să începem negocierile cu conducerea CJAS, dar nu pot spune exact ziua; trebuie să vorbesc cu preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj să stabilim ziua când ne vom întâlni pentru negocieri. După 15 februarie reluăm discuţiile”, menţionează Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj. Moisescu nu este de acord cu prelungirea valabilităţii contractului din 2011 printr-un act adiţional, cu toate că medicii de familie gorjeni au fost singurii care au reuşit negocierea respectivului act. Chiar şi aşa, preşedintele APMF Gorj susţine că este necesară o nouă rundă de negocieri, pentru contractul din 2012.

Remember!

În toamna anului trecut, medicii de familie gorjeni, membri ai Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din judeţul nostru, au negociat contractul-cadru cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. După mai multe tentative de negociere, dar şi după runde de discuţii favorabile cadrelor medicale, s-a reuşit semnarea unui act adiţional prin care se modificau câteva prevederi solicitate de membri APMF Gorj. Judeţul nostru a fost singurul din ţară, în care s-a negociat contractul medicilor de familie. Totuşi, medicii de familie doresc să obţină şi mai multe clauze favorabile în contractul pe 2012, de aceea sunt pregătiţi să înceapă noi negocieri, după 15 februarie. De precizat că la ora actuală Asociaţia Patronatului Medicilor de Familie din Gorj are 136 de membri; numărul real al acestora este 174, însă unii dintre ei sunt suspendaţi pentru neplata cotizaţiei. Clauzele obţinute în urma negocierilor cu CJAS se vor aplica membrilor Patronatului.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here