Medicii de familie încep negocierile cu CJAS, după 15 februarie

130

medici_de_familieConducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj a solicitat începerea negocierilor contractului cadru pe 2012 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Discuţiile în acest sens vor începe în mai puţin de două săptămâni.

Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, medicul Mihai Moisescu nici nu admite să nu negocieze cu conducerea CJAS Gorj un nou contract-cadru. „Am o datorie faţă de membri Patronatului, pe care îi reprezint şi o să fac ce trebuie pentru ei. Vom continua demersurile pentru noul contract şi nu acceptăm nicio scuză pentru a nu purta aceste negocieri”, confirmă Moisescu.

Start negocierilor, din 15 februarie

Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj spune că la mijlocul acestei luni vor începe negocierile. „I-am atras atenţia domnului preşedinte Gheorghe Cocină că din 15 februarie intrăm în discuţii. Astfel, după mijlocul acestei luni reluăm discuţiile. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate nu a refuzat dialogul, ba chiar a acceptat să ne întâlnim pentru negocieri”, menţionează Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. Moisescu nu împărtăşeşte prelungirea valabilităţii contractului din 2011 printr-un act adiţional, cu toate că medicii de familie gorjeni au fost singurii care au reuşit negocierea respectivului act. Chiar şi aşa, preşedintele APMF Gorj susţine că este necesară o nouă rundă de negocieri, pentru contractul din 2012. „Luna trecută, de la CJAS s-a dat un act adiţional prin care s-a prelungit valabilitatea contractului-cadru din 2011 până la 31 decembrie 2012; spre finalul acestui act adiţional se precizează că prevederile sale sunt conform anexei 3 din Normele contractului din 2012. Nu există contract pe lumea asta în care să scrie conform cu ceva! Nu putem accepta aşa ceva şi vom demara noi negocieri”, mărturiseşte Moisescu.

Remember!

În toamna anului trecut, medicii de familie gorjeni, membri ai Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din judeţul nostru, au negociat contractul-cadru cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. După mai multe tentative de negociere, dar şi după runde de discuţii favorabile cadrelor medicale, s-a reuşit semnarea unui act adiţional prin care se modificau câteva prevederi solicitate de membri APMF Gorj. Judeţul nostru a fost singurul din ţară, în care s-a negociat contractul medicilor de familie. Totuşi, medicii de familie doresc să obţină şi mai multe clauze favorabile în contractul pe 2012, de aceea sunt pregătiţi să înceapă noi negocieri, după 15 februarie. De precizat că la ora actuală Asociaţia Patronatului Medicilor de Familie din Gorj are 136 de membri; numărul real al acestora este 174, însă unii dintre ei sunt suspendaţi pentru neplata cotizaţiei. Clauzele obţinute în urma negocierilor cu CJAS se vor aplica membrilor Patronatului.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here