Medicii de familie gorjeni pregătesc o amplă campanie de promovare a sănătăţii

84

Picture 031Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, doctorul Mihai Moisescu lucrează la pregătirea unei ample campanii de promovare a sănătăţii în rândul gorjenilor. Campania se va axa pe prevenţia afecţiunilor respiratorii, dar şi pe oprirea automedicaţiei. Startul acţiunilor de informare va fi dat după sărbători.

Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj a fost mereu împotriva automedicaţiei şi le-a atras atenţia pacienţilor săi că tratamentele luate „după ureche” le pot face mai mult rău decât bine. Pentru ca mesajul său să fie răspândit în rândul populaţiei din judeţul nostru, Moisescu lucrează la conceperea unei campanii. „Vrem să facem o campanie puţin mai largă, axată pe prevenţia afecţiunilor respiratorii şi, mai ales, pe oprirea automedicaţiei; vrem ca oamenii să înţeleagă că nu este bine să ia medicamente „după ureche”, fără a consulta un medic în prealabil, iar farmaciştii trebuie convinşi să nu mai elibereze medicamentele care cred ei că sunt bune, fără a şti exact de ce suferă bolnavii”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj.

Campanie demarată după sărbători

Deocamdată conducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie Gorj este în stadiul de pregătire a campaniei de promovare a sănătăţii. „Acum pregătim campania, iar după sărbători sperăm să o începem”, confirmă medicul Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj. Moisescu este de părere că gorjenii trebuie învăţaţi cum ar trebui să procedeze pentru a-şi păstra sănătatea, de aceea el consideră că este necesară o campanie de informare privind stoparea automedicaţiei. În mod normal, după cum susţine aceeaşi sursă, „pacientul trebuie să se prezinte la medicul de familie, unde este consultat. I se spune un diagnostic şi se stabileşte un tratament. Mai departe, i se prescrie o reţetă, fie ea compensată, gratuită sau liberă, şi abia apoi merge la farmacie, unde i se eliberează medicamentele în baza prescripţiei medicale”. Rămâne de văzut cât de receptivi vor fi gorjenii la campania de promovare a sănătăţii pe care o pregăteşte conducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here