Medicii de familie au finalizat negocierile cu CJAS

192

Picture 031Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, a avut ultima întâlnire cu şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Gheorghe Cocină, pentru negocierea contractului-cadru.

A fost o discuţie liniştită, medicii obţinând câteva modificări în plus faţă de ceea ce obţinuseră în urma discuţiilor cu directorul adjunct al CJAS. Astfel, ieri s-au încheiat negocierile. Urmează a se întocmi actul adiţional care va fi ataşat contractului-cadru.

Negocierea contractului-cadru al medicilor de familie a început în luna iunie. După nenumărate tentative, eşuate, de a negocia contractul-cadru cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Moisescu a reuşit să stea la masa tratativelor cu directorul adjunct al CJAS şi să modifice câteva clauze ale contractului. Două zile a durat discutarea propunerilor medicilor de familie. Majoritatea clauzelor propuse spre modificare nu au fost acceptate de reprezentanţii CJAS. Totuşi, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Gheorghe Cocină a promis că după încheierea discuţiilor cu directorul adjunct al instituţiei, el însuşi se va întâlni cu reprezentanţii medicilor de familie, ceea ce s-a şi întâmplat.

Discuţie relaxată, final fericit

Întâlnirea dintre reprezentanţii medicilor de familie şi preşedintele CJAS Gorj a avut loc joi, 22 septembrie. Finalul a fost unul fericit, negocierile fiind un succes. „A fost bine. A fost o discuţie relaxată. Preşedintele Gheorghe Cocină a acceptat tot ce s-a discutat cu Şurlea (n.r.: Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj), plus alte patru-cinci modificări. Urmează ca domnul Cocină să întrebe juriştii instituţiei cum să realizeze forma finală a actului, întrucât modificările se aplică numai medicilor care fac parte din Patronat”, a explicat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. Până nu demult, în Patronatul Medicilor de Familie din Gorj erau înscrişi 176 de medici din cei 205, cât sunt în total pe judeţ; 46 dintre cei 176 de membri au fost suspendaţi, astfel că de modificările contractului vor beneficia numai 130 de medici de familie.

Negocierile medicilor gorjeni, un model

Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj a precizat că luni sau marţi se realizează actele adiţionale, care vor fi ataşate contractului-cadru. Contractul, cu noile modificări, este valabil până la intrarea în vigoare a următorului, adică până anul viitor. Toţi medicii de familie din ţară aşteptau să terminăm negocierile dintre Patronatul Medicilor de Familie din Gorj şi CJAS şi să se semneze actul adiţional, pentru ca şi ei să înceapă negocierile cu casele judeţene de asigurări. Practic, „Gorjul este un model pentru ţară, deoarece am demonstrat că se poate modifica acest contract. Actul în sine era important. Este important că s-au acceptat negocierile”, a mărturisit Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. Mai mult decât atât, Moisescu a menţionat că preşedintele CJAS Gorj, Gheorghe Cocină a spus că va lansa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate propunerile medicilor de familie gorjeni pentru a fi introduse în contractul-cadru de anul viitor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here