Medicii Bogdan Niculescu și Eugen Lăcătușu au pus bazele celei mai moderne clinici din Târgu-Jiu

11371

Cea mai nouă și cea mai modernă clinică din municipiul Târgu-Jiu și-a deschis porțile, oficial, la începutul lunii septembrie. La inaugurare au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și numeroase cadre medicale și oameni de afaceri. Inițiativa ambițiosului proiect le-a aparținut medicilor Bogdan Niculescu și Eugen Lăcătușu.

La data de 1 septembrie a avut loc inaugurarea Clinicii Life Scan, la eveniment participând, între alții, și: președintele Consiliului Județean Gorj – Cosmin Mihai Popescu, primarul municipiului Târgu-Jiu – Marcel Romanescu, prefectul Ciprian Florescu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj – Daniel Șurlea. Alături de aceștia, prezenți au mai fost și reprezentanți ai mediului de afaceri din Gorj, precum și foarte mulți medici, o parte dintre ei activând în cadrul clinicii.

Structura noii clinici este împărțită în două departamente: Departamentul Imagistic – coordonat de dr. Eugen Lăcătușu și Departamentul Clinic – coordonat de către dr. Bogdan Niculescu. Necesitatea unei alternative private a apărut din dorința pacienților de a beneficia de servicii medicale care să nu facă rabat de la calitate și care să exceleze atât în ceea ce privește actul medical, cât și în ceea ce privește relația umană cadru medical-pacient.

Investiția s-a ridicat la sume impresionante, însă aparatura din dotarea clinicii este de ultimă generație, dând posibilitatea efectuării unor investigații medicale de înaltă calitate, care până acum nu se puteau realiza în județul nostru. Este vorba despre RMN cardiac (una din cele mai revoluționare metode de diagnostic imagistic a cordului) și angio RMN. Angiografia prin rezonanţă magnetică explorează prin tehnici cu flux lent şi rapid atât vasele arteriale, cât şi pe cele venoase din orice regiune a corpului și oferă informaţii despre fluxul sanguin. Indicaţiile obişnuite pentru această examinare sunt: disecţiile vaselor arteriale, anevrismele, tumorile ce prezintă raporturi strânse cu vasele arteriale, ocluziile arteriale, malformaţiile arteriovenoase cu diverse localizări și altele.

În cadrul Departamentului clinic funcționează mai multe cabinete medicale: Ortopedie – Traumatologie, Oftalmologie, Neurochirurgie, Neurologie, Pneumologie, Balneofizioterapie, Dermatologie, Chirurgie, dar și Cardiologie.

Trebuie precizat faptul că medicul neurochirurg care realizează consultații în cadrul clinicii este: Dr. Adrian Sora. În colaborare cu echipa de medici imagiști și operatori de la departamentul RM în cadrul cabinetului de neurochirurgie se diagnostichează și tratează majoritatea patologiei neurochirurgicale precum: afecțiunile coloanei vertebrale și în special hernia de disc; afecțiunile tumorale primitive și metastazele cerebrale; patologia anevrismală și vasculară și afecțiunile infecțioase cerebrale și medulare. Programările se pot face online, telefonic sau direct la sediul centrului medical, situat vizavi de fostul cinematograf Dacia.
Minodora Sucea

 

2 COMENTARII

  1. sa nu trecem cu vederea faptul ca,lucram cu oameni,doctori,asistenti,etc. ! Caracterul si modul nostru de a percepe utilul,noul,modul de implicare,sistemul bolnav,se observa pe strada,in Magazine,restaurante si cofetari,si nu in ultimul rind in trafic ! Astia sintem noi,incercam dar nu ne lasa ,,gena,, ! Asa nascut asa mort !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here