Medici scăpați de acuzațiile de malpraxis

466

Judecătoria Târgu-Jiu a pronunțat, săptămâna aceasta, un verdict care a lăsat-o, probabil, fără cuvinte pe o gorjeancă al cărui prunc a murit la naștere din cauza modului în care (nu) au intervenit medicii care o aveau în supraveghere. Violeta Cîndea a sperat că la instanță va reuși să îi convingă pe judecători să îi oblige pe procurori să dispună reluarea cercetărilor în dosarul ce viza moartea bebelușului său și a altuia, după ce anchetatorii au decis, în toamna anului trecut, clasarea dosarului în care erau cercetați medicii Damian Dițescu, Cătălin Tănase, Dana Mădălina Roibu și Dan Radu Popescu.

Cei patru au trebuit să dea explicații în fața anchetatorilor, după ce au avut neșansa ca la spitalele la care lucrau în toamna lui 2011, la Târgu Cărbunești și Novaci, să le moară la interval de nici o lună doi bebeluși, părinții copiilor spunând că medicii sunt de vină. Explicațiile oferite procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj de către ginecologi au fost atât de plauzibile încât, după trei ani de la producerea deceselor, ancheta a fost clasată, lipsa probelor scăpându-i pe doctori de orice griji. Vestea nu a picat tocmai bine pentru părinții care au trecut prin ce au trecut și care au promis că vor căuta dreptatea până în pânzele albe, dar doar Violeta Cândea a dus lupta mai departe. Femeia a contestat în instanță decizia procurorilor de clasare a dosarului și a sperat că va avea aici câștig de cauză, lucru care nu s-a întâmplat.
“Respinge plângerea formulată de petiţionara Cîndea Violeta Daniela în contradictoriu cu intimaţii Diţescu Damian, Tănase Cătălin, Roibu Dana Mădălina, Popescu Radu Dan şi Spitalul Orăşenesc Novaci. Menţine ordonanţa de clasare din data de 01 septembrie 2014 adoptată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în dosarul nr.767/P/2011. Respinge cererea formulată de apărătorul intimatului Diţescu Damian, pentru acordarea cheltuielilor de judecată, ca fiind nedovedită. Obligă petiţionara la 20 lei cheltuieli judiciare statului”, au decis judecătorii, verdictul lor fiind unul definitiv. Practic, prin sentința respectivă, părinții nu mai au nicio posibilitate de a le cere medicilor socoteală, tot ce își doresc aceștia acum fiind ca să nu mai fie situații asemănătoare prin care și alți părinți să aibă parte de coșmarul lor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here