Medici noi și tineri la Spitalul Județean. Ce specializări au!

1564

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a reușit să atragă noi medici. Un medic rezident în ultimul, în specializarea Cardiologie, și un medic specialist în Anestezie și Terapie Intensivă au promovat cu succes concursurile organizate de spital.

Dr. Mihai Alexandru Giongiu, medic specialist Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) și dr. Raluca-Florina Semenescu, medic rezident specialitatea Cardiologie, au promovat concursurile de ocupare a posturilor vacante din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
La proba scrisă, dr. Semenescu a obținut 99 de puncte, iar la proba clinică a fost notată cu 100 de puncte, punctajul final fiind de 99,5 puncte.
Dr. Raluca Semenescu este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și efectuează rezidențiatul la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca.
De asemenea, Spitalul Județean a organizat concurs pentru ocuparea a trei posturi de medic în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă pentru secția ATI II. Un singur candidat s-a prezentat la concurs. Este vorba de dr. Mihai Alexandru Giongiu, absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara. Acesta a efectuat rezidențiatul la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara în perioada 2019-ianuarie 2024. Celelalte posturi neocupate vor fi scoase din nou la concurs.
Pe parcursul anilor de rezidențiat, medicii Semenescu și Giongiu au participat la congrese și workshop-uri relevante pentru domeniile în care vor activa. „Cei doi medici au capacitatea de a gestiona cazuri medicale complexe și își doresc să contribuie la îmbunătățirea serviciilor medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu”, anunță Spitalul Județean.

Noi concursuri
În baza Memorandumului aprobat de Guvern, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu va scoate la concurs, în total, 31 de posturi de medic, 14 posturi de asistenți medicali și infirmieri, un post de farmacist și 10 alte posturi (consilier juridic, muncitori, registratori medicali, îngrijitori curățenie etc).
De curând, alți doi medici s-au alăturat echipei de specialiști de la Spitalul Județean. Dr. Bianca Mihaela Făsui și dr. Mădălin Dorian Braitoru sunt medici specialiști diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Medicul Bianca Făsui va consulta, luna aceasta, pacienții care se adresează Cabinetului de Diabet Zaharat din cadrul Ambulatoriului Integrat, iar medicul Mădălin Braitoru va asigura activitatea din cadrul Compartimentului Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice din Secția Endocrinologie.
Tot în acest an a fost angajat și un medic oncolog.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here