Medici germani, în vizită la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu

218

parteneriatO delegaţie de specialişti în medicină din cadrul Clinicii MediClin Bonn din Germania au fost prezenţi ieri la Târgu-Jiu, unde vor mai petrece o bună perioadă de timp. Medicii au putut evalua serviciile oferite de două dintre secţiile Spitalului Judeţean şi şi-au manifestat interesul de a pune bazele unei colaborări.

Trei medici germani ai Clinicii MediClin din Bonn au fost prezenţi ieri pe holurile Spitalului Judeţean Târgu-Jiu şi în două dintre secţiile acestuia. Alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, de conducerea unităţii spitaliceşti, specialiştii nemţi au vizitat secţiile de Cardiologie şi Oncologie ale Spitalului Judeţean. Alexander Tejas, medic MediClin, Muntaz Koksal, directorul Clinicii de Oncologie Bonn şi Dietrich Gulba, cardiolog în cadrul MediClin, au acordat spre finalul vizitei şi note celor două secţii şi au venit cu propuneri de îmbunătăţire a asistenţei medicale spitaliceşti din judeţul nostru. “Am vrea ca şi în ţara şi în judeţul vostru să se poată face medicină la cel mai înalt nivel şi cu costuri reduse. Sistemul vostru este bolnav, nu medicii. Trebuie să găsim o modalitate de colaborare, să ne putem ajuta, rezultatele să fie bune şi populaţia mulţumită. Vă pot spune că 42 de medici din România lucrează în cadrul Clinicii MediClin. Vrem să creeăm posibilitatea introducerii în cazul secţiei de Oncologie a radioterapiei, putem aduce aparatura necesară, şi poate pe viitor vom discuta şi de intervenţii de genul angioplastiilor”, a declarat Alexander Tejas.

Nota 2 pentru ambele secţii

În urma vizitei, medicul Muntaz Koksal, alături de colegii săi, au acordat nota 2 pentru secţiile de Oncologie şi Cardiologie, aceasta fiind o notă bună, echivalentul lui 9 în sistemul românesc. „Trebuie să avem grijă de aceste spitale deoarece sistemul din România se află într-o fază de tranziţie, reforma curentă fiind un salt mortal”, a declarat directorul Clinicii de Oncologie Bonn. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, instituţie în a cărei subordine se află Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, i-a asigurat pe medicii germani că Gorjul are resurse umane, iar întâlnirea cu delegaţia din Bonn să ducă la un real schimb de experienţă despre ce înseamnă sistemul sanitar eficient aflat în slujba pacientului.

Neaţă apreciază tot ce e nemţesc

Prezent la conferinţa susţinută după vizita delegaţiei din Bonn, Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, a spus că discuţiile avute cu medicii germani au fost unele fructuoase pentru sistemul sanitar gorjean. „Sperăm ca această colaborare să aibă un rezultat deosebit pentru Spitalul Judeţean care vine în întâmpinarea cetăţenilor acestui judeţ. Din experienţa mea, ştiu că tot ce e nemţeşte e bun, aşa că îmi doresc solidificarea acestor genuri de colaborări deoarece trebuie să facem tot ce e mai bine ca Spitalul Judeţean Târgu-Jiu să vină în întâmpinarea oamenilor”, a declarat Neaţă.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here