Medic: Oncologia de la Târgu-Jiu a funcționat normal în pandemie. Tratamentele au mers la fel ca întotdeauna

574

Peste 1.200 de gorjeni s-au internat în acest an la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu ca să primească tratamentele specifice afecțiunilor oncologice. În pandemie, bolnavii oncologici avut parte de tratamente și îngrijiri medicale, susține medicul Dinu Blendea, șeful Secţiei Oncologie Medicală a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

„În toată pandemia, Oncologia de la Târgu-Jiu a funcționat normal, am testat PCR pacienții, nu am oprit activitatea și tratamentele au mers la fel ca întotdeauna. La fel va fi și în continuare. Am avut medicamente, iar la Gorj nu a existat vreun stop nici la tratamente, nici la consultații și așa va fi și în continuare, repet. În pandemie, este adevărat, s-a adăugat teama de spital și din această cauză unii pacienți nu s-au mai prezentat la medic. Noi ținem legătura cu dumnealor, îi ajutăm. Avem și colaborare cu psihologii SJU, care vin și discută cu bolnavii.
Un procent foarte mare dintre pacienți fac depresie și este necesară intervenția unui psiholog sau psihiatru. De aceea, noi, frecvent, cerem consult psihologic”, a spus medicul Dinu Blendea, șeful Secției Oncologie Medicală de la SJU Târgu-Jiu.

Medicamente gratuite
În primele nouă luni ale acestui an, peste 1.260 de pacienți din Gorj au beneficiat de spitalizare continuă (internare) pe Secția Oncologie Medicală.
„Secția asigură internări de urgență și ale pacienților planificați din ambulatoriu de specialitate, în vederea efectuării investigațiilor în scop diagnostic și tratament.
Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, iar consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activității fizice, sunt principalii factori de risc. În cursul anului 2020, în Gorj au decedat 720 de persoane din cauza unor afecțiuni oncologice, iar în primele opt luni ale acestui an s-au înregistrat 465 de decese. Din păcate, în fiecare an sunt luați în evidență câteva sute de bolnavi nou-diagnosticați”, au anunțat reprezentanții spitalului.
Bolnavii primesc medicamentele necesare din schemele de tratament oncologice, gratuit, prin Programul Național de Cancer.
Screening-urile și investi-gațiile medicale sunt recomandate pentru identificarea leziunilor precanceroase care pot fi tratate înainte ca acestea să devină canceroase.

Programări la Policlinică
SJU Târgu-Jiu anunță că pacienții oncologici au posibilitatea să se programeze la consult și la Cabinetul Oncologic de la Policlinica situată pe strada Progresului (Spitalul 700-Ambulatoriu). „Programările se fac la numărul de telefon 0762.009.490, de luni până vineri. Vă puteți programa și online, pe site-ul unității medicale”, a anunțat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here