Medic ATI: Suntem mutilați sufletește. Fizic mai rezistăm, dar psihic suntem traumatizați

1679

Tatiana Grecu, șefa Compartimentului ATI Covid din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, vorbește din nou despre situația gravă din spitale. „Câți oameni trebuie să mai moară ca să credem într-o realitate atât de evidentă? Cât timp mai dăm vina pe alții, când ceea ce depinde de noi, de fiecare, nu facem? La fiecare 2 minute, în România moare un om de Covid! La fiecare 2 minute, cineva pierde un suflet drag: tată, mamă, soț, soție, copil, frate, soră sau prieten drag! La fiecare 2 minute, există oameni cărora li se prăbușește o lume! Sigur, că dacă nu ni se-ntâmplă nouă, nu credem, nu ne pasă …dar ne declarăm creștini”, spune medicul din Târgu-Jiu.
Cadrul medical are un mesaj și pentru persoanele nevaccinate care au ales să creadă în tot soiul de teorii ale conspirației.
„Avem o țară îngenunchiată de un virus invizibil care omoară, oameni buni! Nimeni nu vă mai poate asigura un loc nici în spitale! Înainte să tot căutăm și să dăm vina pe alții, gândiți-vă că viața voastră e în primul rând în mâinile voastre! Lăsați formatorii de conspirații nefondate, nedocumentate, lăsați posturile în care diverși indivizi vă spun să nu vă vaccinați, vă spun că nu există virusul! Ei nu mor în locul vostru, nu suferă în ATI-uri pentru fiecare respirație, nu rămân sprijin pentru copiii și părinții voștri! Nu au nicio remușcare și nici nu le pasă de voi! Se cațără pe naivitatea unui popor, pentru luminile reflectoarelor și notorietate!”, spune șefa ATI Covid.

„Am ajuns în locul Italiei la începutul pandemiei”
Spitalele sunt copleșite de numărul mare de pacienți infectați. Medicul Tatiana Grecu spune că am ajuns în situația Italiei, din primul val al pandemiei. Există însă o mare diferență: avem vaccin anti-COVID-19. „Suntem mutilați sufletește. Fizic mai rezistăm, dar psihic suntem traumatizați”, spune șefa ATI.
„Ați ales să nu ne credeți pe noi, cei care de un an și jumătate trăim un coșmar încercând să facem de cele mai multe ori imposibilul! Ați ales să vă vărsați toată ura, frustrarea și neputința acumulată de 30 de ani, pe noi, cei care vă vrem doar binele în loc să vedeți realitatea! Am ajuns în locul Italiei la începutul pandemiei. Doar că atunci ei nu aveau vaccin. Noi îl avem de 9 luni! Ce scuză mai avem în fața morților evitabile a căror număr crește de la o zi la alta?”, mai spune medicul gorjean.
Aproape 600 de gorjeni au fost răpuși de Covid.
Toate cele 75 de paturi de la Secția de Boli Infecțioase, pentru pacienți Covid, de la Târgu-Jiu sunt ocupate. La ATI nu mai este niciun loc liber.
Aici sunt 16 paturi avizate de DSP Gorj și 18 pacienți.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here