Medar încheagă Noua Republică la Gorj

369

medar republicaMişcarea Noua Republică, care a lua fiinţă la Gorj cu o lună în urmă, are deja un ,,nucleu dur” format din 15 membri activişti şi peste 1000 de simpatizanţi. Lucian Medar, mentorul acestei mişcări şi organizatorul acţiunilor sub sigla ,,Noua Republică” la Gorj, a reuşit să atragă de partea acestei organizaţii persoane importante de la nivel local şi judeţean, din toate mediile profesionale.

Grupul de iniţiativă local, Noua Republică Gorj, a şi ales de altfel un lider în persoana lui Mădălin Mărgineanu, care a şi fost prezent vineri la Târgu Jiu alături de fondatorul acestei mişcări Mihail Neamţu dar şi de alte două personalităţi gorjeni, avocaţii Nicolae Burchel şi Gabriel Biriş. De altfel Biriş a şi lansat la Târgu-Jiu o carte cu privire la un ,,pact fiscal pentru România”. Vineri, Mihail Neamţu, fondatorul Noii Republici, a prezidat o conferinţă cu tema ,,Mai are România un viitor?”, la care au participat cadre didactice universitare şi alţi specialişti din Gorj, din diverse domenii de activitate. Anterior dezbaterii s-a organizat şi o conferinţă de presă în care invitaţii din Bucureşti şi reprezentanţii din Gorj au explicat mass-media locale ce semnifică Noua Republică.

Candidaţi proprii şi susţinuţi

S-au oferit răspunsuri lămuritoare ziariştilor şi celor prezenţi atât cu privire la viitorul judeţului Gorj cât şi a evenimentelor electorale care vor republicase vor desfăşura în 2012. În acest context s-a anunţat că Noua Republică Gorj nu va avea propriii candidaţi la alegerile locale dar va susţine independenţii care vor corespunde criteriilor stabilite în platforma civică a acestei mişcări. La alegerile parlamentare, Noua Republică, va avea proprii candidaţi până atunci asociaţia civică urmând să primească statutul de partid politic. La prezidenţiale, Noua Republică va avea chiar un candidat la alegerile pentru funcţia de şef al statului.

Brâncuşi, pe lista de priorităţi

Valorificarea potenţialului cultural al Gorjului, prin găsirea unor investitori, şi promovarea operelor brâncuşiene de la Târgu-Jiu constituie priorităţi ale grupului Noua Republică de la Gorj. O altă prioritate, adusă în discuţie, este şi modernizarea infrastructurii Gorjului chiar şi prin realizarea mult discutatului proiect ,,aeroport la Stăneşti”, care în opinia liderilor Noii Republici se putea realiza de foarte mult timp, cu o voinţă politică convergentă. Sigla Noii Republici este stejarul care adună laolaltă creştin-democraţi, liberali, conservatori şi mai ales adepţii liberalismului clasic.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here