Medalie de aur pentru Hidrocentrale Târgu-Jiu

234

inventie hidrocentrale tg jiuUn număr de patru specialişti ai sucursalei Hidrocentrale Târgu-Jiu şi Hidrocentrale Porţile de Fier au câştigat zilele trecute medalia de aur la cea de-a 59-a ediţie a Concursului Internaţional Eureka, dedicat inventivii.

Competiţia s-a desfăşurat în cadrul Salonului INNOVA de la Bruxelles, în intervalul 18 – 20 noiembrie. Pantelie Ticuşi Raicu, director Hidrocentrale Târgu-Jiu, Andrei Dragoş Poenaru, Simona Greta Nemţoiu, ingineri în cadrul aceleiaşi unităţi, dar şi Petre Florin Daian, inginer al sucursalei Hidrocentrale Porţile de Fier, reprezintă echipa care a participat la salonul de la Bruxelles cu invenţia „Dispozitiv pentru reducerea vortexului şi creşterea gradului de oxigenare a apei turbinate”.

Simona Nemţiu, membră a echipei, spune că „invenţia se referă la un dispozitiv pentru reducerea vortexului, a cavitaţiei şi vibraţiilor simultan cu creşterea gradului de oxigenare a apei turbinate sub rotorul turbinei de tip Francis”. „A fost prima participare cu această invenţie la un salon de profil şi ne bucură faptul că am reuşit să obţinem medalia de aur”, a declarat aceasta. Pe lângă medalia de aur, echipa de la Gorj, alături de inginerul de la Hidrocentrale Porţile de Fier, a mai obţinut şi un premiu special, din partea delegaţiei iraniene, pentru cea mai bună invenţie. Aceeaşi Simona Greta Nemţoiu, alături de Ion Tiriplică, fost şef al Hidrocentrale Târgu-Jiu, au mai primit medalia de aur tot în acest an la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, pentru instalaţia autonomă de ungere. Invenţia reprezintă un sistem inovator automatizat de ungere al arborelui de la vana sferică şi se află în funcţiune la centrala hidroelectrică Clocotiş din cadrul sucursalei Hidrocentrale Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here