Mecu, de la Team Guard, judecat pentru evaziune!

1214

Anchetă finalizată a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj într-un dosar ce îl vizează pe un fost ofițer SRI, Victor Nicolae Mecu, administrator la Team TG Guard, una din cele mai cunoscute firme de pază și protecție de pe piața Gorjului. Acesta este acuzat de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, fiind vorba de folosirea a 28 de facturi fictive, luate de la romi din Strehaia și introduse în contabilitatea firmei. Doi bărbați din Strehaia, Iulian Costin Lupu și Claudiu Costel Tutunaru, sunt și ei judecați în acest dosar, fiind acuzați de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Prejudiciul care i se impută lui Mecu ar fi de peste 70.000 euro, faptele având loc în urmă cu mai mulți ani, după cum au constatat anchetatorii.

“Inculpatul Mecu Victor Nicolae, în calitate de administrator al SC TEAM GUARD SRL Tg-Jiu, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 01.01.2011 – 31.12.2012, a dispus înregistrarea în evidența contabilă a unui număr de 28 facturi fiscale emise în numele SC GINARDO MININGO SRL Strehaia, SC REILOC COMERȚ SRL Strehaia, SC ANDICOMERT AAN SRL Dr.Tr. Severin, SC KATUK SRL Dr.Tr. Severin, SC EUROCONSTRUCȚIA HOLDING SRL Craiova, SC GIL COMPANY SRL Strehaia și SC GIL MET BN CONST SRL Greci, ce nu au la bază operațiuni reale, reprezentând achiziții costume pază, amenajare sediu, deratizare, etc., în sumă totală de 1.010.987 lei și cauzând astfel bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în sumă totală de 326.054,94 lei (72.225,53 euro) reprezentând TVA în cuantum de 195.632,6 lei și impozit pe profit în cuantum de 130.422,34 lei, la care se adaugă accesorii în sumă totală de 168.899 lei (37.413,39 euro) din care dobânzi în cuantum de 119.989 lei și penalități de întârziere în cuantum de 48.910 lei”, au comunicat anchetatorii.
Firmele amintite anterior îi aveau ca administratori pe Lupu sau pe Tutunaru. Cei doi bărbați din Strehaia emiteau facturile către Team Guard, mergeau la bancă și retrăgeau banii depuși în conturile acestor societăți, după care își opreau propriul comision din “afacerile” respective. Procurorii spun că, astfel, cei doi l-au ajutat pe Mecu să păcălească statul cu peste 70.000 euro, procesul acestora urmând să se desfășoare la Tribunalul Gorj. Dosarul va intra însă în judecată pe fond cel mai probabil după vacanța judecătorească, până la pronunțarea unei sentințe mai fiind cale lungă. În urmă cu un an, Mecu mai ajungea pe prima pagină a ziarelor, după ce a devenit publică informația conform căreia firma sa a fost păcălită cu peste 1,3 milioane lei de firma de pază administrată de fiica fostului ministru de Interne, Vasile Blaga. Team Guard a subcontractat servicii de pază și protecție la mine din Valea Jiului, contractantul principal fiind Axis Corporate Security SRL din Deva. Firma respectivă a intrat în insolvență, la fel ca și cea administrată de Mecu, Team TG Guard fiind implicată în ultimii ani în asigurarea serviciilor de pază la mai multe instituții publice din Gorj, dar și la unități din minerit și energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here