Meciul cu Călărașiul, în plan secund

307

Energia primește în această seară, de la ora 18.00, vizita Dunării Călărași, în penultima etapă a sezonului regulat al Ligii Naționale de handbal masculin. Partida contează foarte puțin pentru gorjeni, care nu pot găsi în această confruntare decât un moral mai bun înaintea partidelor din Final Four-ul Cupei României.

Dunărea Călărași reprezintă una dintre echipele care au surprins în acest sezon prin evoluții constante și rezultate notabile în confruntările sezonului regulat. Echipa lui Aihan Omer se află deja între cele opt echipe calificate în play-off și luptă pentru obținerea locului 4, de care o desparte în acest moment un singur punct. Liviu Andrieș spune despre acest meci că va fi unul în care-și dorește victoria și că o poate obține: “Este o săptămână destul de grea, avem acest meci cu Călăraşi, pe care ni-l dorim să-l câştigăm, orice meci am dori să-l câştigăm, este un meci împotriva unei echipe care anul acesta a fost o surpriză plăcută a campionatului, o echipă care are atât un antrenor valoros, cât şi jucători valoroşi în lot, de aceea au şi aceste rezultate, dar eu sunt convins că vom face un meci bun şi sper să câştigăm”, a declarat antrenorul Energiei.

Va rula lotul
Principala doleanță a antrenorului Energiei înaintea meciurilor din Cupa României și play-out este aceea ca jucătorii săi să fie feriți de accidentări. Liviu Andrieș a dat tonul menajărilor încă din etapa trecută, când nu l-a folosit pe Acatrinei, care a acuzat dureri de spate, la partida cu Dunărea Călărași urmând a da din nou credit unor jucători tineri folosiți mai rar în campionat până acum: “La meciul cu Dinamo de duminică am rulat întreg lotul, am dat şanse ca şi timp de joc mare jucătorilor tineri, cei doi fraţi Mănescu au jucat foarte mult, au avut o evoluţie bună spre foarte bună, încercăm să rulăm întreg lotul ca să avem energie pentru Final Four, pentru că e clar că acum pentru noi contează foarte mult această competiţie”, a mai spus antrenorul echipei târgujiene.

Au semnat cu cinci jucători noi
Deși campionatul nu s-a încheiat și partea cea mai importantă abia acum începe, Energia anunță deja transferuri pentru echipa din sezonul următor. Președintele secției de handbal, Benedict Geamănu, spune că după ce din actualul lot Acatrinei și Enache au semnat noi înțelegeri pentru sezonul următor, dincolo de negocierile care se află în curs, clubul a rezolvat deja cinci noi transferuri: “Suntem în negocieri cu foarte mulţi jucători, peste zece, chiar 15. Nu vă putem da nume, dar vă pot spune că am semnat cu mai mulţi jucători. În afară de cei doi, am semnat cu încă cinci. Sunt jucători tineri, de perspectivă, dar şi jucători cu mare experienţă, care au fost convocaţi la Echipa Naţională, care sunt în momentul de faţă convocaţi la Echipa Naţională, jucători cu mare experienţă. Pentru noi în demararea şi purtarea acestor negocieri cu jucătorii pe care i-am avut în vedere a contat cel mai mult valoarea jucătorilor, nu neapărat vârsta, pot să aibă şi 20 de ani, şi 30 de ani sau 33 de ani, dar să fie jucători de valoare care credem noi că vor ajuta echipa pentru anul viitor”, a declarat președintele echipei târgujiene.

Mizează pe români
Dacă ultima campanie de achiziții a Energiei a adus la Târgu-Jiu un lot masiv de jucători străini, vara ce vine se schimbă macazul și vestiarul va fi dominat de limba română. Președintele Geamănu explică și de ce toate achizițiile făcute până acum sunt doar din rândul jucătorilor români: “Toţi cei cinci jucători transferați sunt români, de la echipe din campionatul românesc. Ne tentează şi străinii, dar costă foarte mult, nu ştiu dacă bugetul ne permite pentru anul acesta să mai plătim şi impresari, şi taxe la FRH, aşa că în proporţie de 99% ne axăm pe jucători români. Am lăsat şi o mică marjă pentru jucătorii străini, noi încercăm să facem o echipă românească, dacă nu se va putea în totalitate, e şi o mică posibilitate să fie şi jucători străini, dar foarte mică. Taxele, salariile lor şi impozitele, dar şi impresarii costă foarte mult. Politica de transferuri a fost stabilită de mine, de antrenor şi de preşedintele clubului. Nu va veni decât un antrenor care este mulţumit de lotul pe care îl avem, dacă nu e mulţumit, nu vine. Bugetul de anul viitor este mai mic cam cu 20% faţă de anul acesta”, a dezvăluit Geamănu. Acesta a mai spus și care va fi numărul de jucători din lotul Energiei pentru viitorul campionat și a mărturisit că se așteaptă ca în noul campionat echipa să mizeze și pe doi dintre tinerii crescuți la Târgu-Jiu: “Lotul pentru sezonul viitor va fi format din minimum 17 jucători, cu cei trei copii cu tot, dintre care doi sunt pe cale să devină certitudine, eu cred că anul viitor vor avea un cuvânt de spus, e vorba de fraţii Mănescu”, a încheiat președintele echipei gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here