Meci de vacanță, victorie de palmares

270

Energia și-a încheiat reprezentațiile din sezonul regulat cu o victorie pe teren propriu în fața bănățenilor de la Poli Timișoara, scor 31-29 (16-15).
Meciul a fost unul alert, însă s-a resimțit din plin faptul că a lipsit miza, așa cum s-a simțit și faptul că jocul venea după o pauză competițională de trei săptămâni.

Jocul a fost echilibrat în prima sa jumătate, iar elevii lui Liviu Andrieș au intrat la cabine cu un avantaj minim, de doar un gol, scor 16-15. Revenirea de la cabine a adus o echipă mai motivată a oaspeților, care au înscris cinci goluri consecutive și tabela arăta 16-20 în minutul 36. A urmat o perioadă mai bună pentru jucătorii Energiei, care au reușit să preia conducerea în minutul 48, scor 23-22. Odată reveniți în fruntea ostilităților, jucătorii Energiei nu au mai cedat, Antonaru a avut câteva intervenții importante, Șelaru, încă nerefăcut, a apărat o aruncare de la 7 metri, iar Dinescu a fost în zi de șut, astfel că echipa gorjeană a încheiat victorioasă un meci pe care trebuia să-l câștige, fie și doar pentru public. Acatrinei, golgheterul Energiei în acest sezon și unul dintre cei mai buni marcatori ai campionatului în sezonul regulat, a încheiat meciul cu 9 goluri marcate, la fel ca și Kaftin, de la oaspeți.
Energia termină astfel sezonul regulat pe locul 4 și are de disputat jocurile din primul tur al play-off-ului în compania celor de la Știința Bacău, primul meci fiind programat la Târgu Jiu, pe 22 aprilie, următoarele două urmând a se disputa pe terenul moldovenilor, pe 25 și 26 aprilie.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Poli Timișoara 31-29 (16-15)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 500
Energia: Antonaru, Șelaru – Apolzan (3), V. Popescu, Asoltanei (5), Dragnea (4), Ilieș, Enache, Dinescu (7), Giotoiu (3), Mazilu, Acatrinei (9), Mledenciu. Antrenor: Liviu Andrieș.
Poli: Stănescu, Vasiliu, Vîlceanu – Mrakic, Timofte (3), Lela (1), Chikovani (8), Ursu (1), Szenpeteri, Arseni, Ungureanu, Kaftin (9), Santeiu (2), Halcă (5). Antrenor: Constantin Ștefan.
Arbitri: Laszlo Gal și Silviu Savu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here