Mazilu şi Fugaru, urmăriţi penal

313

Actualii edili din orașul Târgu Cărbunești s-au ales la jumătatea mandatului pe care l-au primit în vara lui 2008 cu un dosar penal instrumentat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, în care sunt anchetați sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Primarul Mihai Mazilu şi viceprimarul Ion Fugaru au primit oficial vestea că împotriva lor s-a început urmărirea penală, fapt care poate explica şi de ce edilul s-a răzgândit în ultima vreme în privinţa eventualei sale candidaturi la şefia PNL Gorj. Dosarul vizează modul de achiziţionare a unor utilaje, Fugaru susţinând că achiziţia de utilaje s-a făcut cu respectarea legislaţiei în vigoare. Mai mult, el afirmă că primarul Mazilu, aflat în concediu, în prezent, este anchetat în care nu a avut nicio implicare în procedurile de achiziţie care fac obiectul acestui dosar.

“Eu am fost preşedintele comisiei de licitaţie, am împuternicire pentru a fi ordonator de credite, primarul chiar nu are nicio legătură şi nu văd de ce e târât în mocirla asta, mai ales că are şi probleme de sănătate. Procedura de achiziţie am ţinut-o pe SEAP, a fost licitaţie, totul a fost transparent, eu nu-mi dau seama unde găsesc poliţiştii abuzul în funcţie pentru a ne acuza de aşa ceva”, spune Fugaru.

Conform viceprimarului, Primăria Târgu Cărbuneşti a achiziţionat în cursul anului 2008 un autogreder pe care, ulterior, l-a folosit în acţiunile de deszăpezire a străzilor din oraş, alături de alte utilaje pe care instituţia le avea deja cumpărate. “Trebuia să plătim bani mulţi la o firmă doar pentru că ne punea utilaje la dispoziţie, chiar dacă nu ningea. Aşa, cu utilajele noastre, noi am intervenit doar când a fost cazul şi am folosit utilajele şi în rezolvarea altor probleme”, mai menţionează Fugaru.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here